RSGB Webinar over ICNIRP EMF, hoe te voldoen aan nieuwe Britse regels

Maandag 5 juli  2021 om 8 uur Britse tijd (19:00 UTC) was een RSGB Webinar over ICNIRP EMF, hoe te voldoen aan de nieuwe Britse regels. De Britse toezichthouder Ofcom voert namelijk wijzigingen door in alle zendvergunningen. Daarin verplichten ze alle vergunninghouders te voldoen aan de ICNIRP-limieten voor blootstelling van het grote publiek aan elektromagnetische velden (EMV). Dit geldt ook voor gebruikers die voorheen hiervan vrijgesteld waren en die met een vermogen van meer dan 10 W EIRP uitzenden.

Voorzitter RSGB EMC John Rogers, M0JAV

De voorzitter van de RSGB EMC John Rogers, M0JAV introduceert het werk van de RSGB en ARRL-deskundigen op het gebied van blootstelling aan EM-velden. De RSGB heeft namelijk namens de Britse radioamateurs op het Ofcom-overleg gereageerd. Ze werkt nu aan richtlijnen voor de naleving van de nieuwe eisen. De lezing schetst deze vereisten en introduceert vier manieren om de resultaten van de beoordeling uit te voeren. ook het registreren hiervan behandelt hij. Dit is inclusief het berekenen van de vereiste afstanden. Maar ook het gebruik van bekende conforme station configuraties en mogelijke te nemen maatregelen.

Over John

Dr. John Rogers, M0JAV-voorzitter van het EMC-comité, is sinds 2010 vrijwilliger voor de RSGB. Hij is of was de Volunteer Leadership Team facilitator, Districtsvertegenwoordiger (momenteel DR133), AROS coördinator en een Bestuurslid (aftredend als Bestuurslid in april 2021). Hij heeft veel onderzoek gedaan naar RFI van nieuwe technologieën, met name VDSL. Toen hij bij Racal Electronics werkte, specialiseerde hij zich in signaalverwerking voor radar en radio-elektronische oorlogsvoering. Deze interesse bleef bestaan bij het zoeken naar ongewone signalen of propagatie op de banden als radioamateur.

Kijk live

De webinars van Tonight@8 worden gratis live gestreamd op het YouTube-kanaal van de RSGB en speciaal BATC-kanaal, zodat u de presentaties kunt bekijken en online vragen kunt stellen.

Achteraf bekijken

Alle webinars van de RSGB zijn ook achteraf nog te bekijken: Tonight@8-webinars

Meer informatie

Meer informatie over EMF: RSGB-website
Artikelen in RadCom edities maart en mei 2021 (alleen voor RSGB-leden)
Artikel op VERON-website