Festiviteiten rond het Platina Jubileum van Koningin Elizabeth

Festiviteiten Koningin ElizabethNaar aanleiding van de festiviteiten rond het Platina Jubileum van Koningin Elizabeth, biedt de RSGB een reeks awards aan. De aanvragen hiervoor moeten uiterlijk op 31 oktober 2022 door de RSGB Awards Manager zijn ontvangen. Er is dus niet zo veel tijd meer hiervoor. Radioamateurs die denken in aanmerking te komen voor een award, doen dit zo vlug mogelijk.

Award

Om voor een award in aanmerking te komen, moesten de QSO’s zijn gemaakt tussen 1 en 30 juni 2022.

Radioamateurs en kortegolfluisteraars wereldwijd werden uitgenodigd om:
– Contact te maken met verschillende combinaties van speciale roepnamen gedurende deze periode (1 en 30 juni 2022).
– Verbinding te hebben met stations in het Britse Gemenebest.
– Contact te maken met stations voor speciale evenementen gedurende deze periode (1 en 30 juni 2022).

Naar aanleiding van de viering van het Platina Jubileum konden Britse radioamateurs gedurende de maand juni 2022 hun roepnaam wijzigen met een regionale identificatiecode ‘Q’ of ‘/70’.

Er zijn awards beschikbaar op verschillende niveaus, maar er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de gebruikte modes.

Categorieën

De categorieën van een award zijn:

 • Contact met Britse stations die gebruik maken van de regionale identificatiecode ‘Q’.
 • Contact met Britse stations die gebruik maken van het achtervoegsel ‘/70’.
 • Contact met Commonwealth Call Areas
 • Contact met elk van de zeven speciale Jubilee-evenement-oproepnummers die in de vier landen van het Gemenebest en in de drie Kroonlanden opereren. Deze waren namelijk GB70E, GB70M, GB70W, GB70I, GB70J, GB70U en GB70D. De roepnamen waarnaar moest worden gezocht waren zo GB70E in Engeland, GB70M in Schotland, GB70W in Wales, GB70I in Noord-Ierland, GB70J op Jersey, GB70U op Guernsey en GB70D op het eiland Man.
 • Contacten met Britse stations die zowel de regionale identificatiecode ‘Q’ als het achtervoegsel ‘/70’ gebruiken, tellen slechts eenmaal mee. Voeg deze contacten toe aan uw Check Sheet op de pagina ‘Q’-stations of de pagina ‘/70’-stations, maar niet op beide.
 • Contacten met Britse stations die de regionale aanduiding ‘Q’ of het achtervoegsel ‘/70’ gebruiken, tellen eenmaal voor elke band- en functiecombinatie. Als u een contact hebt met een station op dezelfde band maar met een andere mode. Voeg dan elke mode toe aan de rechterkant van de kolom ‘Ontvangen RS(T)’.

Contacten met Commonwealth Call Areas worden geteld op basis van de RSGB Contest Committees, Commonwealth Call Areas List, plus de zeven UK en Crown Dependency entiteiten. Deze categorie telt één contact voor elke call area.

Award GB70

 • Bronze Award
  QSO’s met in totaal 70 stations uit een van de categorieën 1, 2 & 3 (‘Q’, ‘/70’, Commonwealth stations) plus ten minste één GB70 special event station uit categorie 4
 • Silver Award
  QSO’s met in totaal 70 stations in één van de bovengenoemde categorieën 1, 2 & 3 plus ten minste twee GB70 special event stations uit categorie 4.
 • Gold Award
  QSO’s met 70 stations in twee van de bovenstaande categorieën 1, 2 & 3 plus ten minste drie GB70 special event stations uit categorie 4.
 • Platinum Award
  QSO’s met 70 stations in alle drie van de bovenstaande categorieën 1, 2 & 3 plus ten minste vier GB70 special event stations uit categorie 4.
 • Supreme Award
  QSO’s met 70 stations in alle drie de bovengenoemde categorieën 1, 2 & 3 plus alle 7 GB70 special event stations uit categorie 4.

Naast een speciaal aanvraagformulier is ook een excelblad om je score bij te houden beschikbaar. Verdere informatie is te vinden op de speciale GB70 website.

bron: RSGB

Met dank aan Ronny ON6CQ