ARRL Radio Lab

ARRL Radio LabHet nieuwe ARRL Radio Lab is een inspiratiebron voor innovatie in de shack van alle radioamateurs

De ARRL heeft zijn nieuwe en innovatieve radiolaboratorium W1HQ onthuld. In een nieuwe YouTube-video leidt zomerstagiair Jherica Goodgame KI5HTA op het ARRL-hoofdkwartier de kijkers rond in het gloednieuwe moderne radiolaboratorium. Ook is het station is voorzien van een nieuwe toren en antennes bovenop het belangrijkste administratieve gebouw van het ARRL-hoofdkwartier in Newington, Connecticut. Het station is bedoeld om radioamateurs te inspireren om op innovatieve manieren hun eigen radiostations te bouwen en opnieuw in te richten.

ARRL Radio Lab

Het ARRL Radio Lab en zijn medewerkers bieden een breed scala aan technische diensten en ondersteuning aan de leden van de ARRL alsook aan de vrijwilligers en functionarissen van de ARRL Field Organization. De mensen die in het ARRL Radio Lab werken, hebben een breed scala aan amateurradio ervaring en ook aan professionele ervaring, variërend van QRP tot magnetron en elektromagnetische compatibiliteit tot het testen van RF-apparatuur.

Computergestuurde transceivers

In het nieuwe station bieden drie bedieningsposities een interface voor de in een rek gemonteerde en computergestuurde transceivers, versterkers, antenneschakelaars en rotators. De geavanceerde toestellen worden van op afstand bediend vanaf de drie bedieningsposities.

“Het ARRL Radio Lab is een innovatieve testruimte die is ontworpen om een nieuwe vorm te geven wat betreft het bouwen van een radioshack.”, aldus zomerstagiair Jherica Goodgame.

W1HQ

Van een opgeruimde werkruimte en een digitale gebruikersinterface tot de mogelijkheid om vanaf elke locatie op afstand toegang te krijgen tot de apparatuur. Het nieuwe station W1HQ is een stap in de richting van toekomstig amateurradiostations, voegde Goodgame er aan toe. Het nieuwe lab is ook een inspiratiebron voor innovatie in de shack van alle radioamateurs.

Tot slot legde Jherica Goodgame KI5HTA uit in de nieuwe YouTube-video dat het Radio Lab ook het testen van apparatuur alsook QST Product Review zal ondersteunen.

De nieuwe YouTube-video is momenteel bijna 20.000 keer bekeken.

De video is gepubliceerd op het YouTube-kanaal

Met dank aan Ronny ON6CQ