Drukte in de VERON stand op HAM RADIO

Hoog Drukte in de VERON stand op HAM RADIOARRL bezoek op de VERON stand tijdens HAM RADIO in Friedrichshafen. Jay Bellows (K0QB), Vice President International Affairs van de Amateur Radio Legal Defense & Assistance Committee. Rick Roderick (K5UR), President (Chairman) van het Executive Committee. En Howard Michel (WB2ITX), Chief Executive Officer van het Executive Committee. Hiernaast op de foto in gesprek met Johan Jongbloed (PA3JEM), lid van het VERON Hoofdbestuur en voorzitter van de VERON ICT-Commissie en PR-Commissie. Het viertal vergat zo even alle drukte om hen heen.

Maar waar hebben ze het dan allemaal over? Zonder al te veel te verklappen ging het gesprek over de goede samenwerking tussen ARRL en VERON op het gebied van het brengen van nieuwsberichten voor de radioamateur. Ook kwam de jeugd ter sprake. Hoe kweek je interesse bij jongeren voor onze mooie hobby? En hoe zorg je er vervolgens voor dat die jeugdigen radioamateur worden en blijven? Lastige vragen. Maar één van de antwoorden is YOTA

YOTA vlag wisselt van eigenaar

De “Youngsters On The Air” hebben HAM RADIO aangegrepen om de overdracht van de YOTA vlag te doen. Onder begeleiding van Lisa Leenders (PA2LS) gaf Zuid-Afrika de vlag door aan Bulgarije. Deze overdracht is hieronder en op het VERON Youtube kanaal te zien.

 

 

Interviews in de VERON stand

Drukte in de VERON stand op HAM RADIODrukte in de VERON stand op HAM RADIOAls je denkt dat je achterin de VERON stand even rustig kunt gaan zitten bijkomen van al die drukte, dan heb je het mis. Daar is het de perfecte plek om een interview te doen.

En dat overkomt VERON voorzitter Remy Denker (PA0AGF) dan ook prompt. Remco (PE1PIP) van de VERON-verenigingszender PI4AA interviewt Remy (PA0AGF) en later ook Johan (PA3JEM). De inhoud van de interviews kent de VERON-webredactie (nog) niet, maar die gaan we horen tijdens de komende PI4AA uitzending. Kijk hier voor het PI4AA uitzendschema.


Rest ons alleen nog even hieronder een foto te delen van de VERON stand in volle actie. En een heel toepasselijke foto. Want voor deze Nederlandse enclave op HAM RADIO staat een bezoeker op klompen. Nederlandser dan dat krijg je het niet.

 

Drukte in de VERON stand op HAM RADIO