YOTA 2019 wordt georganiseerd door de BFRA in Bulgarije

YOTA 2019 wordt georganiseerd door de BFRA in BulgarijeDe 9e editie van YOTA (Youngsters On The Air) wordt gehouden in Bulgarije, dicht bij de hoofdstad Sofia. De BFRA (Bulgaarse Federatie van Radioamateurs) organiseert het evenement in de zomer van 2019.

YOTA 2019 continueert train de trainer

Ook dit jaar zal het Train-the-Trainer-programma weer veel aandacht krijgen. De jongeren nemen deel aan workshops waar ze vaardigheden leren om soortgelijke jeugdevenementen te starten wanneer ze weer thuis zijn. Het doel is om een sneeuwbaleffect te krijgen. En vervolgens meer amateurradio evenementen voor jongeren te organiseren.

Train-the-Trainer

Tijdens de vorige YOTA is begonnen met het Train-the-Trainer-programma. De eerste resultaten zijn beschikbaar op de TTT-website.

Op het Train-the-Trainer-platform delen jonge amateurradio-enthousiastelingen en jeugdcoördinatoren hun ideeën en ervaringen. Ze wisselen informatie uit hoe ze meer jongeren bij de hobby kunnen betrekken. Als onderdeel van het programma brengen IARU-jeugdwerkgroepen elke twee maanden verslag uit van hun activiteiten. Zo kunnen ook andere jongeren deze verslagen op de website lezen. En eventueel commentaar geven. Zo leren veel jongeren van elkaar. En die dan zelf weer amateurradio in hun eigen land kunnen verspreiden.

Bron: IARU 
Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ)