Youngsters on the air december maand

December komt er weer aan en december is YOTA maand!

December komt er weer aan en december is YOTA maand!Ook dit jaar zullen opnieuw uit allerlei verschillende landen stations met de YOTA suffix on-air zijn; vanuit scholen, scouting locaties etc. Het doel van YOTA maand is dat we als jonge zendamateurs zichtbaar worden en zo andere jongeren enthousiast maken voor de radio hobby. In Nederland zijn de roepletters PD6YOTA en PA6YOTA beschikbaar om te worden geactiveerd door clubstations of individuele zendamateurs.

Wil je deelnemen?

Meld je dan vóór december aan via yotadecember@veertjes.eu en geef door wat je naam en roepletters zijn, welke voorkeur voor een datum je hebt en hoe je de activiteit wilt invullen (Bijvoorbeeld Scouting, school, thuis alle buurkinderen uitnodigen of als individuele zendamateur).

Voor het activeren van de roepletters zijn wel een paar regels:

  • De roepletters moeten voornamelijk geactiveerd worden door jongeren tot 26 jaar. (dit kan ook onder begeleiding van een andere / oudere zendamateur)
  • Alle QSO’s moeten gemaakt worden in december 2017.
  • Alle QSO’s moeten worden gelogd en in een ADIF file worden ingediend.
  • Zorg dat de roepletters regelmatig worden geactiveerd. Er is een award beschikbaar voor amateurs die verbindingen maken met yota stations.
  • We doen het voor de FUN, maak er geen 59 ’73 contest qso’s van. Voer een leuk gesprek met de mensen en leg uit over Youngsters on the air en de reden van december maand. (pile-ups kunnen voorkomen 🙂

Wil je meer weten over YOTA en YOTA december maand?
Stuur een email of kijk op:  www.ham-yota.com  (Engelstalig)

’73 Lisa Leenders, PA2LS
Youth WG Chair IARU R1