YOTA Contest uitslagen en nieuwe ronde 30 december 2021

YOTA ContestDe tweede YOTA Contest vond alweer plaats in juli 2021 en was opnieuw een groot succes. Bijna 100 YOTA logs, waarbij de operators ≤ 25 jaar oud moeten zijn, en meer dan 500 logs in totaal werden binnen de deadline ontvangen. Ons team heeft hard gewerkt om de eindscores klaar te krijgen voor de start van de derde sessie. De eindscores inclusief de publieke logs kunnen nu bekeken worden op de YOTA Contest website.
Gefeliciteerd aan onze winnaars van elke categorie van deze tweede ronde van de YOTA Contest!

Derde YOTA contest 30 december 2021

De derde sessie vindt vandaag al plaats. De datum is donderdag 30 december 2021 van 1200 – 2359 UTC. Deze datum valt dus binnen de lopende December YOTA Maand (DYM) activiteit en we verwachten veel YOTA stations in de lucht! Dus, ben je klaar om mee te doen met de volgende YOTA Contest?

Open voor alle radioamateurs

Iedereen in de radioamateurgemeenschap kan meedoen, het vindt drie keer per jaar plaats en duurt slechts 12 uur. Het doel is om de activiteit van jongeren in de ether te vergroten, de reputatie van het YOTA-programma te versterken en de steun voor jongeren over de hele wereld te laten zien. We hebben 8 verschillende categorieën geïmplementeerd waaronder ook speciale categorieën enkel voor jongeren (≤ 25 jaar). De wedstrijd zal plaatsvinden op de 80m, 40m, 20m, 15m en 10m banden in CW en SSB modes.

Leeftijd deelnemers YOTA contest

De gebruikte contest-uitwisseling zal de leeftijd van de deelnemende operators zijn. Verschillende leeftijden dienen ook als multipliers tijdens de contest.
Contacten tussen het eigen continent zijn 1 punt waard, het werken van DX is 3 punten waard maar de meeste punten zullen worden behaald door het werken van jongeren. Hoe jonger de operator hoe meer punten men zal krijgen voor het QSO.

Gedurende het afgelopen jaar hebben we verschillende vertalingenvan de regels in verschillende talen ontvangen. Hartelijk dank aan de bijdragers! Dus, als je het Engels niet zo goed beheerst, bekijk ze dan hier.
Als je na het doorlezen van de regels nog vragen hebt, ga dan naar onze FAQ pagina om te zien of je vraag al beantwoord is. Als je nog steeds een vraag hebt, stuur dan gerust een e-mail naar het YOTA Wedstrijd Comité op contest@ham-yota.com en we zullen je met plezier antwoorden.

Namens het YOTA Contest Comité, 73 Philipp, DK6SP
Voorzitter Werkgroep Jeugd Internationale Amateur Radio Unie Regio 1

Bron: YOTA