K1USN SST: wekelijkse CW-contest met lage seinsnelheid

CW-contest op lage snelheidDe radioclub K1USN uit Massachusetts lanceert een nieuwe, wekelijkse, één uur durende CW-contest, waarbij het seinen gebeurt met een lage snelheid. De naam van de contest is K1USN SST (Slow Speed Test). De maximale seinsnelheid bedraagt 20 woorden per minuut.

De eerste ‘K1USN SST’-contest is op maandag 14 september van 00:00 tot 01:00 UTC.

Enquête over CW-contest

De radioclub nam de beslissing voor deze nieuwe contest na een peiling onder recent geslaagden voor het CW-examen van de CW Academy (CWA). K1USN stuurde de enquête naar 2000 CW-operators, waarvan er 800 reageerden. De overweldigende meerderheid van hen gaf aan groot voorstander te zijn van de contest. Zij zien die als een prima vervolg op hun behaalde examen.

Deelname

Alhoewel de SST-contest vooral een wens die voorkomt uit de CWA-gemeenschap, mag iedereen die zijn CW-vaardigheden wil verbeteren meedoen. Wellicht is deelname ook een comfortabel opstapje voor amateurs die net willen starten met CW-contesten. De radioclub K1USN vraagt deelnemers geduldig en sportief te zijn en hun seinsnelheid indien nodig te matigen.

Aanbevolen frequenties CW-contest

Aanbevolen frequenties zijn 3,532 – 3,539 MHz op 80 meter,  7,032 – 7,039 MHz op 40 meter en 14.032 – 14.039 MHz op 20 meter. Amerikaanse stations wisselen hun naam en staat uit, Canadese station geven hun naam en provincie, en de overigen hun naam en land.

Meer informatie

Bekijk de contestregels op de website van K1USN: K1USN SST Slow Speed (Con) Test RULES


Bron: ARRL