RSGB Convention 2020 voor iedereen toegankelijk

RSGBDe jaarlijks Convention van de Britse radioamateurvereniging RSGB is dit jaar een online-evenement. Steve Thomas (M1ACB), general manager van de RSGB, meldt ons daarover: “Vanwege de huidige moeilijke tijden hebben we besloten de Convention voor iedereen gratis toegankelijk te maken. Er zijn dus geen entreekosten en ook een RSGB-lidmaatschap is dit jaar niet nodig.”

De Convention is op zaterdag 10 oktober van 07:45 tot 15:00 UTC.

Overigens loopt er momenteel ook een RSGB-lezingenserie: Tonight@8, eveneens online en eveneens gratis toegankelijk voor een ieder. De volgende lezing is op 28 september over de propagatiemogelijkheden op verschillende VHF-banden. Daarna volgt op 2 november een introductie in GNU Radio.

Programma RSGB Convention 2020

De Convention biedt een veelzijdig programma. Na het openingswoord door voorzitter Dave Wilson (M0OBW), volgt de keynote door Eric Swartz (WA6HHQ), een van de oprichters van de Amerikaanse firma Elecraft. Eric geeft een blik achter de schermen van het inmiddels 22-jarige avontuur van Elecraft.

Daarna splits het programma zich in twee parallelle sporen: “An introduction to...” en “Learn more about..” Het eerste lezingenspoor bestaat uit introducties over tal van onderwerpen. Zo zijn er onder andere lezingen over de 6m-band, digitale transmissiemodes en het gebruik van amateursatellieten. Daarnaast geeft het tweede lezingenspoor meer verdieping in onderwerpen zoals: VHF-propagatie en het weer, magnetische loop-antennes voor hoge vermogens, en onderliggende concepten van digitale signaalverwerking.

Bekijk het complete programma-overzicht op de website van de RSGB: RSGB 2020 Convention – Online