Koningin Noor van Jordanië schenkt amateurradioapparatuur van Koning Hoessein JY1 aan de RSGB

Koning Hoessein amateurradioapparatuurDe Radio Society of Great Britain laat weten dat Hare Majesteit Koningin Noor van Jordanië de amateurradioapparatuur van Koning Hoessein van Jordanië schenkt aan de RSGB.

JY1

Koning  Hoessein was een groot ambassadeur voor amateurradio en wanneer zijn officiële taken het hem toelieten, waren zijn roepletters JY1 te horen op de amateurbanden. Zijne Majesteit opereerde altijd bescheiden en kondigde zichzelf nooit aan als koning Hussein, altijd gewoon ‘Hussein uit Jordanië’.

RSGB National Radio Centre

Er wordt een permanente tentoonstelling georganiseerd in het RSGB National Radio Centre, zodat de apparatuur kan worden gebruikt om mensen te inspireren om betrokken te raken bij amateurradio en om communicatie, vriendschap en begrip in de vele landen en culturen van de wereld te bevorderen.

Het National Radio Centre (NRC) van de RSGB, is een showcase voor radiocommunicatietechnologie. Het is zeven dagen per week geopend. Het NRC biedt de mogelijkheid om de geschiedenis en ontwikkeling van radio vanaf het begin tot moderne communicatiemiddelen te ontdekken.

RSGB-leden kunnen gratis toegang krijgen tot het NRC via een voucher op de RSGB-website.

Houd er rekening mee dat het NRC af en toe gesloten is voor onderhoud, dus houd het RSGB-nieuws in de gaten voor eventuele aankondigingen. Het is ook gesloten op kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag, nieuwjaarsdag en eerste paasdag.

De RSGB bedankt Hare Majesteit Koningin Noor voor deze genereuze schenking.

Bron: RSGB