DXpedities uitgesteld vanwege het Corona-virus

Corona-virusDe DXpedities naar Swains en naar Micronesië zijn uitgesteld vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ronald Stuy PA3EWP co-team leader W8S Swains DXpeditie doet hiervan het volgende verslag.

W8S Swains

In nauwe samenwerking met Alex Jennings, de vertegenwoordiger van Swains Island, heeft het team besloten de W8S DXpeditie naar Swains eiland uit te stellen tot het najaar van 2020. De reden voor dit uitstel zijn de reisbeperkingen na aankomst in Hawaii. Deze beperkingen opgelegd door het Department of Health van Amerikaans Samoa als gevolg van de uitbraak van het Corona-virus.

Het ministerie van volksgezondheid staat niet-ingezetenen alleen toegang tot Amerikaans Samoa toe via Hawaii, na een verplichte quarantaine van 14 dagen in Hawaii.

Voor het team is dit geen werkbare situatie. De benodigde vakantietijd wordt 2 weken langer. Ook is aanpassing van de vluchten nodig met de nodige kosten van nieuwe tickets.

Alles is voorbereid voor onze DXpeditie en we staan ​​te popelen om te gaan, maar helaas is de uitbraak van het Corona-virus buiten onze controle. Hoewel dit voor iedereen een teleurstelling is, wordt de W8S DXpeditie niet geannuleerd, maar uitgesteld tot later dit jaar!

Update: 22-02-2020

DXpeditie W8S nu gepland voor 23 september – 6 oktober 2020

Zie W8S website, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws en aankondigingen.

Polap Atoll (OC-155) & Satawal Atoll (OC-299)

De IOTA DXpeditie naar twee atollen in Micronesië is om dezelfde reden uitgesteld. Cezar VE3LYC en Adrian KO8SCA hadden het plan om twee V6-IOTA’s te activeren. De president van Micronesië heeft voor het hele grondgebied de noodtoestand afgekondigd. Ook door de uitbraak van het Corona-virus. Als gevolg hiervan moet een 14-daagse quarantaine ondergaan in Hawaii of Guam. Cezar en Adrian wachten het verloop van de noodtoestand af om een nieuwe planning te maken.