Verenigingsavond A07 Breda aangepast

In een reactie van de voorzitter prijst Remy, PA0AGF, de afdelingen om hun snelle reactie op de genomen maatregelen om het coronavirus te vertragen.  Afdelingen hebben nog voor de aanbeveling van het RIVM besloten de afdelingsbijeenkomsten op te schorten. Maar in een bericht van afdeling A07 Breda, die door de redactie is ontvangen, blijkt de creativiteit om een passende oplossingen voor te vinden om afdelingsleden toch met elkaar in contact te brengen.

A07 Breda heeft geen afdelingsbijeenkomst, maar…

Op 7 april 2020 zal de verenigingsavond niet doorgaan. In plaats van deze bijeenkomst zal vanaf 20.00 uur de verenigingszender PI4BRD door de afdeling in de lucht gebracht worden. Dit zal gebeuren via de repeater van Breda. De repeater van Breda is te horen op 145.650 MHz met een shift van -600 Hz en een CTCSS toon van 71,9 Hz.

Onderwerpen

Wat de afdeling gaat bespreken is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Maar dit maakt de organisatie aan het begin van de uitzending bekend.

A07 Breda

Sociale contacten tijdens coronacrisis

Een aantal afdelingen doen dit al maar VERON roept alle afdelingen op een dergelijk initiatief te starten. Het is niet alleen goed voor het gebruik van onze banden. Maar ook goed om contact te zoeken met die afdelingsleden die door de genomen maatregelen nu minder sociale contacten hebben. Zo voorkomen we ook dat er leden zijn die wat extra hulp nodig blijken te hebben.

Luister op de afdelingsfrequentie

Veel VERON afdelingen maken gebruik van een huisfrequentie of lokale repeater. Zet deze aan als u hiervoor de gelegenheid heeft. Niet iedereen beschikt over een sociaal vangnet die in deze vreemde tijd nodig is. Heb je behoefte aan een praatje of even wat hulp nodig dan is er altijd een afdelingslid die meeluistert. Heeft de afdeling geen vaste huisfrequentie of repeater gebruik dan 145.500 MHz.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?