Ham Spirit voelbaar en zichtbaar op HAM RADIO beurs

Ham Spirit komt tot leven op HAM RADIO beurs

Ham Spirit in de A1 hal: De Ham Rallye

Wereldburgerschap, enthousiasme voor technologie en begrip voor elkaar ongeacht herkomst, religie of geaardheid zijn kenmerken van de Ham Spirit die door radioamateurs wereldwijd wordt gedeeld. En deze Ham Spirit was dit weekend ruimschoots voorradig in Friedrichshafen.

14300 bezoekers uit meer dan 50 landen zijn naar de Bodensee getrokken om tijdens HAM RADIO persoonlijk contact met elkaar te hebben. En om alles over de nieuwste radio technologie te weten te komen. Natuurlijk werd dit alles ook gelijk via radioamateur verbindingen met de achterban gedeeld.

De lat ligt hoog

In de A1 hal: Hilberling

Bezoekers van de beurs onderscheiden zich door hun hoge technische bekwaamheid. Dat resulteert niet alleen in stevige selectiecriteria voor exposanten. Het legt ook flinke druk op de inhoud van het ondersteunende programma. Met de steun van de Duitse Amateur Radio Club (DARC) hebben we onze reputatie als Europa’s toonaangevende vakbeurs voor amateurradio wederom waargemaakt. De 44e editie trok ongeveer 400 bezoekers meer dan in het voorgaande jaar.” Dat melden beursdirecteur Klaus Wellmann en projectmanager Petra Rathgeber. 184 exposanten en verenigingen uit 32 landen presenteerden zich. Velen met (nieuwe) producten en enkele met presentaties. Het lezingenprogramma was echt indrukwekkend. Maar publiekstrekker naast al die industriereuzen was toch echt Nobelprijswinnaar Joe Taylor (K1JT).

Hal A1

Ham Spirit komt tot leven op HAM RADIO beurs

In de A1 hal: Knauer Elektronik

In hal A1 was alles te vinden dat nodig is bij de sportieve kant van radio. En dat ging van antenne tot zender, ontvanger of transceiver en accessoires. Het rommelmarktgebied fungeerde als schatkamer en tevens ontmoetingsplaats. Uit persoonlijke gesprekken bleek dat  de commerciële exposanten zeer tevreden waren over het verloop van de beurs. Michael Bürck van JVCKenwood Deutschland vat het als volgt samen: “We hebben onze nieuwe TS-890S transceiver aan het publiek voorgesteld. Daarbij waren wij bijzonder tevreden over de positieve feedback. Je komt in contact met een zeer goed geïnformeerd en geïnteresseerd publiek. Dat leidt tot interessante discussies. En het is daarmee een geweldige mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen.” Alfred Kraemer, eigenaar van Difona, meldt ook: “We zijn tevreden met onze beurspresentatie. De bezoekers zijn net als voorgaande jaren zeer bereidwillig om op de beurs producten aan te schaffen. We hebben ons verkoopdoel bereikt.

Afwisseling en deskundigheid

Buiten op Freigelände West: Start Stratosfeerballon

Het HAM RADIO programma werd gekenmerkt door afwisseling en grote deskundigheid. Zowel de lerarenopleiding als het Ham Camp voor jeugd en jongeren waren volgeboekt. 137 jonge aspirant radioamateurs deden met de Ham Rallye mee. De stratosfeerballonmissie op zaterdag was een sensatie. “Bij HAM RADIO 2019 hebben we een zeer dynamische en positieve stemming ervaren. Het motto “Amateur Radio op pad” was overal merkbaar. Vooral omdat de bezoekers van heel ver kwamen. Ons lezingenprogramma is erg goed ontvangen. In het bijzonder was het druk bij het optreden van Nobelprijswinnaar Joe Taylor (K1JT). Maar ook de lezing van Peter Gülzow over de nieuwe geostationaire satelliet was een absolute publiekstrekkers. Amateurradio presenteerde zichzelf op HAM RADIO in al zijn rijkdom aan facetten. We zijn erg tevreden met dit resultaat.” Zo melden Stephanie Heine en Werner Bauer van de DARC.

Volgend jaar meer Ham Spirit

De volgende HAM RADIO is van 26 tot en met 28 juni 2020. Wederom in Friedrichshafen. Meer informatie is beschikbaar op www.hamradio-friedrichshafen.de.