Marconi Day Award 2020

Marconi Day Award 2020Het Calabria DX Team organiseert net als vorig jaar de Marconi Day Award. De eerste Marconi Day Award was in 2019 van 27 april tot 11 mei. Dit jaar echter is de Marconi Day Award 2020 verschoven naar 14 tot 23 september. De Internationale Marconidag op 25 april van dit jaar -midden in de corona-uitbraak- was overigens afgelast.

Niettemin zullen geaccrediteerde stations van verschillende verenigingen het speciale voorvoegsel “IY” gebruiken in de ether tijdens de Marconi Day Award 2020. Net als  de International Marconi Day is dit een evenement ter ere van Gugliemo Marconi.

Deelnemende stations

De volgende stations in Italië zullen daartoe actief zijn op Marconi Day 2020 tussen 14 september 0:00 UTC en 23 september 23:59 UTC:

IY0NV – Circolo ARS Sassari
IY0WV – Circolo ARS Frosinone
IY0WY – Circolo ARS Formia
IY1LY – CISAR Genoa Section
IY1OD – Circ. ARS Valle Arroscia
IY2MD – Circolo ARS B.Comasca
IY2XZ – MDXC
IY3ARS – Circolo ARS Alto Friuli
IY4ARS – Circolo ARS Prato
IY5ARS – Circolo ARS Prato
IY5CB – Circolo ARS Pistoia
IY5MD – Circolo ARS Valdinevole
IY6SB – Sec. ARI S.Benedetto T.
IY7GMB – Barium DX Team
IY8EJ – ARI Cosenza Section
IY8MD – Calabria DX Team
IY8PC – ARI Portici Section
IY9MD – Sec. ARI Caltanissetta

De activiteiten vinden plaats op de 160 meter tot de 6 meter banden door middel van CW, SSB en de digitale modes (FT8, FT4, RTTY, PSK).

Bijzonder onderscheidingen en prijzen zijn ook beschikbaar. Voor QSL-info, zie daartoe QRZ.com voor elke roepnaam.

Voor meer details zie https://marconiday2020.jimdosite.com

Zo is er ook een log in real time: http://www.calabriadxteam.it/marconiday2020/classifica.htm

Vervolgens het reglement: https://marconiday2020.jimdosite.com/regolamento/

Geaccrediteerde stations: https://marconiday2020.jimdosite.com/team-accreditati/

Guglielmo Marconi

Gewoonlijk is het rond 25 april Internationale Marconidag (IMD). Dit 24 uur durende evenement voor radioamateurs herdenkt de geboorte van Guglielmo Marconi op 25 april 1874. Marconi is vooral bekend door zijn uitvinding van de draadloze telegrafie in 1896. Hierdoor wordt hij ook gezien als de uitvinder van de radio.

De herdenkingsdag is meestal op de zaterdag die het dichtst bij de geboortedag van Marconi ligt. Tijdens deze dag werken geregistreerde amateurstations vanuit historische plaatsen. Die moeten namelijk een relatie hebben met de radiopionier Guglielmo Marconi. Doorgaans zijn dit ook plaatsen waar Marconi zend- en ontvangststations heeft opgezet. Dit jaar is de Internationale Marconidag als gevolg van de coronacrisis afgelast. Maar met de organisatie van de Marconi Day Award herdenkt het Calabria DX Team dit jaar toch deze radiopionier.