Makkelijker kunnen we het niet maken, veiliger wel

VAS 1.2.9 vervangt binnenkort versie 1.2.7Als Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland moet VERON als goed huisvader (of moeder) omgaan met uw privé gegevens. Voor de ledenadministratie maakt VERON gebruik van het VAS (VERON Administratie Systeem). Ook wel Mijn VERON genoemd. Dus om te zorgen dat uw en mijn gegevens veilig zijn zorgt de ICT Commissie dat de beveiliging van deze software up to date blijft. Daarom komt binnenkort versie 1.2.9 online.

VAS 1.2.9 krijgt Two-factor authentication

Two factor authentication is ook een ander naam voor twee weg verificatie. Om toegang te krijgen tot uw persoonsgegevens moet niet alleen een gebruikersnaam (zie FAQ vraag 4) en wachtwoord (zie FAQ vraag 5) worden gebruikt. Maar is het ook noodzakelijk om een tweede verificatie in te toetsen. Deze tweede verificatie komt automatisch in uw e-mail die bij uw persoonsgegevens is geregistreerd in het VAS. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een Authenticator op je mobile telefoon.

VAS 1.2.9 e-mailt een code

VAS 1.2.9 verificatiecode via e-mail

Verificatie code via e-mail. Klik op de afbeelding voor een vergroting

Weet u uw gebruikersnaam niet voor het VAS of ook wel Mijn VERON? Kijk dan in de FAQ (frequently asked questions) vraag 4 voor het antwoord. Na het intoetsen van de gebruikersnaam en uw wachtwoord (zie vraag 5 van de FAQ) krijgt u een nieuw scherm.

Wacht op de e-mail met onderwerp account verification code. Let op want niet alle e-mail programma’s sturen de e-mail direct door. Ververs desnoods uw inbox, zodat de e-mail wordt opgehaald. Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw e-mailprovider de e-mail aflevert in de SPAM Box.

VAs 1.2.9 verificatiecode via Google Authenticator

Verificatie code via Google Authenticator. Klik op de afbeelding voor een vergroting

Leden die gebruik maken van de Google Authenticator (of vergelijkbare app) die op de telefoon is geïnstalleerd krijgen een vergelijkbaar scherm. Maar hier staat een andere tekst in het gele vlak.

Kunt u door wat voor omstandigheid niet meer inloggen met de Google Authenticator, bijvoorbeeld omdat de Google Autenticator niet meer werkt. Meld dit aan de centraal bureau, zij zetten de tweede verificatie terug naar e-mail.

Authenticator instellen voor VAS 1.2.9

Regelmatig neemt de politie bij criminelen gegevens in beslag met e-mailadressen en wachtwoorden. Wilt u weten of uw gegevens ergens zijn buit gemaakt kijk dan eens hier. Daarom is een wachtwoord alleen niet voldoende om persoonsgegevens op te slaan. Mensen gebruiken vaak gebruikersnamen met dezelfde wachtwoorden op verschillende plakken. Verander uw wachtwoorden regelmatig en gebruik zeker NIET hetzelfde wachtwoord op verschillende websites. Met een Tweede Verificatie is het hebben van een gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende om bij gegevens te komen. Er moet een extra code ingetikt worden, een tweede verificatie.

VERON gebruikt hiervoor twee mogelijkheden

 • Via e-mail stuurt het VAS u een code
 • Of u maakt gebruik van deGoogle Authenticator of vergelijkbare app.
  Uw telefoon moet ook in staat zijn om QR-codes te scannen. Heeft uw telefoon nog geen QR-scanner installeer deze dan ook.

Google authenticatorInstalleer eerst uit de App Store of Google Play Store de Google Authenticator of vergelijkbare app. Log in bij Mijn VERON of VAS, dit werkt nu nog via een tweede code via e-mail en selecteer Ja bij Authenticator. Nu verschijnt er een QR-code op uw scherm die u met de Google Authenticator moet scannen. Heeft u dit gedaan vergeet dan niet op Opslaan te klikken. Kijk ook op de FAQ pagina vraag 12

Nu is de Google Authenticator actief.

De ICT-commissie realiseert zich ook dat sommige mensen dit niet lukt. Niet getreurd, daarvoor heeft de VERON het Centraal Bureau als vangnet. Wil u uw gegevens aan laten passen stuur dan een e-mail naar centraalbureau@veron.nl, maak gebruik van het contactformulier en selecteer Centraal Bureau of bel tijdens openingstijden met nummer +31 6 39668309.

Meer informatie

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?