Veel gestelde vragen over de Mijn VERON

U kunt als VERON lid op deze pagina zelf uw persoonsgegevens aanpassen. Dit kunt u doen via Mijn VERON ook wel het VERON Administratie Systeem of in het kort VAS genoemd. Wat is het VAS, en wat kunt u hiermee? Op deze pagina de meest gesteld vragen.

1) Wat is het VAS?

Mijn VERON ook wel VERON Administratie Systeem of in het kort VAS is het ledenadministratiesysteem. In dit systeem zijn de gegevens van de leden opgeslagen.

2) Waar staat mijn VERON?

Het VAS werkt met elke webbrowser en de url is https://vas.veron.nl

3) Hoe log ik in?

Inloggen kan alleen met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord. Maar om in te loggen dient u eerst zelf een wachtwoord op te vragen door op wachtwoord vergeten te klikken.

4) Wat is mijn gebruikersnaam?

De gebruikersnaam is uw volledige lidmaatschapsnummer aangevuld met voorloopnullen. Het nummer is in het totaal 6 cijfers lang, bijvoorbeeld 001234. Dit nummer kunt u vinden op de lidmaatschapskaart.

5) Hoe krijg ik een wachtwoord?

Een wachtwoord vraagt u zelf aan. Namelijk door op wachtwoord vergeten te klikken. Vervolgens komt er een ander scherm waar u uw lidmaatschapsnummer moet invoeren. De complete 6 cijfers. Is uw lidmaatschapsnummer bijvoorbeeld 123 dan is uw gebruikersnaam voor het VAS 000123. Let op want bij een aantal gratis e-mail aanbieders, zoals gmail en hotmail, komt de wachtwoord reset regelmatig in de spambox terecht. Dus ontvangt u geen e-mail? Kijk eerst in de spambox

6) Ik kan geen wachtwoord aanvragen

Een wachtwoord is alleen aan te vragen als een geldig e-mailadres van u in het VAS staat geregistreerd. Dit is snel geregeld door een e-mail te sturen naar het centraalbureau@veron.nl. Vermeld in het bericht met welk e-mailadres in het VAS gezet moet worden. Maar dit mag geen roepletters@veron.nl zijn, het hebben van een VERON alias is dus niet voldoende.

7) Waar meld ik dat mijn e-mailadres is veranderd?

U hoeft nergens te melden dat uw e-mailadres is veranderd. Zelf inloggen in Mijn VERON en het e-mailadres aanpassen. Op dit moment zal een eventueel wachtwoord reset naar het nieuwe e-mailadres gaan. Ook ontvangt u hierop de nieuwsbrief. Bent u in het bezit van een e-mail alias dan wordt deze ook aangepast. Let wel dit is handwerk dus deze aanpassing kan een paar dagen duren.

8) Ik ontvang geen e-mail met het wachtwoord?

Kijk eerst of de e-mail in uw spambox is terecht gekomen. Is dit niet het geval en gebruikt u een Google of Microsoft e-mailadres bijvoorbeeld x@gmail.com, x@live.com, x@outlook.com dan is het mogelijk dat de e-mail niet aankomt. Deze gratis e-mail aanbieders zien e-mails met gebruikersnaam en wachtwoord al snel als spam. De e-mail wordt dan wel afgeleverd bij de e-mail provider maar niet bij de eindgebruiker afgeleverd. Vraag in deze gevallen een reset wachtwoord aan via het centraalbureau@veron.nl.

9) Ik zie geen groen slotje is de verbinding u onveilig?

Het groene slotje wordt getoond door de browser Firefox

Microsoft Edge laat wel het slotje zien maar is niet groen. Indien op het slotje geklikt wordt ziet u dat het een veilige verbinding is.

Google Chrome doet dit weer anders , deze laat ook het slotje zien, maar ook niet groen. Indien op het slotje geklikt wordt laat deze de status zien van de website “verbinding is beveiligd”.

10) Als ik mijn geboortedatum aanpas gaat deze een dag terug

Deze bug is met versie 1.2.7 opgelost en komt niet meer voor

11) Ik heb een wachtwoord opgestuurd gekregen maar deze werkt niet.

Hier kunnen 2 dingen aan de hand zijn. Indien het wachtwoord met kopiëren en plakken wordt overgenomen is het mogelijk dat er een spatie extra meekomt. Heel vervelend, omdat dit ook nog eens slecht zichtbaar is. Pas dus op met kopiëren en plakken dat alleen die karakters meekomen die u nodig heeft. Wat ook is gebleken is dat er met het reset wachtwoord een karakter meekomt die helemaal niet in een wachtwoord thuishoort. Blijf het niet eindeloos proberen. Als een wachtwoord de tweede keer niet werkt, werkt het de derde keer ook niet. Vraag dan even een nieuw wachtwoord aan. Grote kans dat het dan wel lukt. Dit is inmiddels geregistreerd  en wordt meegenomen in de komende update.

12) Ik moet ineens een verificatiecode ingeven?

Dat is juist. Het hebben van een wachtwoord alleen is zeker voor persoonsgegevens niet meer voldoende. Na het inlogscherm krijgt u nu een code toegezonden naar het e-mailadres dat in het VAS staat geregistreerd. PAS OP want het komt regelmatig voor dat deze in de SPAM of Juckmail terecht komt. Dus ontvangt u de e-mail niet kijk dan eerst in de SPAM of Juckmail folder.

Gebruik maken van een Google authenticator kan ook. Hiervoor moet een app op uw telefoon zijn geïnstalleerd zie hiervoor vraag 13

13) Google authenticator instellen

Het VAS ook wel Mijn VERON beschikt vanaf versie 1.2.9 over een tweede verificatie voor het inloggen. Dit is noodzakelijk om uw privégegevens veilig te houden, een gebruikerscode met wachtwoord is niet meer voldoende.

 1. Installeer een authenticator op uw telefoon (een veelgebruikte is Google Authenticator).
 2. Indien nodig installeer een QR-scanner op uw telefoon.
  Activeren gebeurd namelijk met een QR-code.
 3. Log in met uw gebruikersnaam (zie FAQ vraag 4) en wachtwoord (zie FAQ vraag 5).
  Het systeem stuurt u per e-mail en code van 9 cijfers. Toets deze in op het moment dat dit gevraagd wordt.
 4. U ziet nu uw gegevens, selecteer bij Authenticator Ja.
 5. Scan de QR-code met uw Google Authenticator
 6. Klik op Opslaan.
  Doet u dit niet dan blijft de verificatie via e-mail actief

Nu kunt u gebruik maken van de Google Authenticator. Hoe u gebruik maakt van een Google Authenticator staat hier uitgelegd.

Bent u niet meer in staat om on te loggen en maakt u gebruik van de Google authenticator? Dan moet deze uitgeschakeld worden. Het centraalbureau kan u hierbij helpen. Maak hiervoor bij voorkeur gebruik van het contactformulier.