Resultaten eerste YOTA contest bekend, volgend YOTA Contest zondag 18 juli 2021

De resultaten van de eerste YOTA contest zijn bekend. Je kunt ze hier inzien. De eerste Youngsters On The Air (YOTA) Contest in mei was een groot succes. Meer dan 700 logs kwamen binnen de deadline voor de eerste wedstrijd binnen. De volgende YOTA Contest vindt plaats op zondag 18 juli 2021. 

Volgende YOTA Contest 18 juli 2021

De tweede sessie is aanstaande zondag. Vanwege onvoorziene datumoverlap moesten we de komende sessie verschuiven van de eerder aangekondigde zaterdag (17 juli) naar zondag 18 juli. De aangekondigde tijden blijven hetzelfde van 10:00 to 21:59 hr UTC. Onze excuses voor eventuele ongemakken. Dus, ben je klaar om deel te nemen aan de volgende YOTA-wedstrijd? Iedereen in de hamradiogemeenschap kan meedoen, het vindt drie keer per jaar plaats en duurt slechts 12 uur. Het doel is om de jongerenactiviteit on air te vergroten, de reputatie van het YOTA-programma te versterken en de steun voor jongeren over de hele wereld te tonen.

Categorieën

We hebben 8 verschillende categorieën geïmplementeerd, waaronder ook speciale voor jongeren (≤ 25 jaar). De contest vindt plaats op de 80m, 40m, 20m, 15m en 10m bande in CW en SSB. De gebruikte contestuitwisseling is de leeftijd van de deelnemende operators. Verschillende leeftijden dienen ook als vermenigvuldigers tijdens de wedstrijd. Contacten tussen het eigen continent zijn 1 punt waard, DX is 3 punten waard, maar de meeste punten worden behaald door jongeren te werken.

Hoe jonger de operator, hoe meer punten

Hoe jonger de operator, hoe meer punten je krijgt voor het QSO. De afgelopen maand hebben we verschillende regelvertalingen in verschillende talen ontvangen. Hartelijk dank aan de inzenders! Dus, als je niet zo vloeiend Engels spreekt, bekijk ze dan hier. Als je na het lezen van de regels nog vragen hebt, ga dan naar onze FAQ-pagina om te zien of je vraag al is beantwoord. Als je nog steeds een vraag hebt, kun je de YOTA-wedstrijdcommissie een e-mail sturen naar contest@ham-yota.com en we beantwoorden ze graag.

Namens de YOTA-wedstrijdcommissie,

73 Philipp, DK6SP voorzitter Jeugd WG

Bron: IARU-R1