YOTA speciaal evenement

Het Youth/Youngsters on the Air-evenement is begonnen op 1 december

YOTA speciaal evenementOp 1 december 2022 startte YOTA een speciaal evenement van een maand om jonge radioamateurs te eren: YOTA Month 2022. Het idee hierachter is om de amateurradiohobby aan de jeugd te laten zien en jongeren aan te moedigen om actief te zijn op de amateurbanden.

YOTA speciaal evenement

YOTA staat voor Youth of Youngsters on the Air. Amateurradio-operatoren van 25 jaar en jonger zullen de hele maand december op alle amateurbanden aanwezig zijn en alle modes gebruiken om radiocontacten over de hele wereld te leggen. In 2021 legden YOTA-deelnemers wereldwijd niet minder dan 119.516 radiocontacten, waarmee ze hun vooropgestelde doel van 100.000 contacten ruimschoots overtroffen.

Speciale roepnamen

In de Verenigde Staten zijn de roepnamen voor het evenement K8Y, K8O, K8T en K8A .
Argentinië zal actief zijn als LR1YOTA, Canada als VC3YOTA en VB7YOTA, El Salvador als YS1YOTA en Honduras als HQ2YOTA.
Amateurradio-operatoren worden aangemoedigd om te luisteren naar en contact op te nemen met deze stations, evenals alle roepnamen die eindigen op de letters “YOTA” over de hele wereld. Elke radioamateur kan de jeugd wereldwijd steunen! Door een QSO met hen te maken, kunnen ze hun vaardigheden verbeteren en meer te weten komen over onder andere geografie en amateurradio. De jongeren zullen graag wat aandacht krijgen en informatie uitwisselen.
Hou er rekening mee dat dit hun eerste radiocontact ooit kan zijn en geef ze daarom de kans om een mogelijke nieuwe hobby te ervaren.
Naast de viering van een maand, zal op 30 december van 12:00 tot 23:59 UTC de derde ronde van de YOTA-wedstrijd actief zijn.

YOTA activiteiten

Over de hele wereld worden verschillende YOTA activiteiten en evenementen georganiseerd. De webpagina ‘Youth in Amateur Radio’ van de International Amateur Radio Union (IARU) bevat aanvullende informatie.

Wie graag alle YOTA stations wil werken, gebruik deze link voor een overzicht van actieve stations.

Bron/source: ARRL

Met dank aan Ronny ON6CQ