Balkans on the Air 2020 – YOTA-kamp Servië

Balkans on the Air YOTANa vier succesvolle nationale Servische YOTA-kampen organiseert de SRS nu de eerste Balkans On the Air sub-regionale YOTA. Het evenement is van 3 tot 6 april 2020 in de buurt van Belgrado, de hoofdstad van Servië. Alle jongeren op de Balkan zijn welkom om deel te nemen. Het wordt een weekend vol radio-gerelateerde activiteiten. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen die dezelfde hobby delen. De Balkan regio is groot, daarom hebben jongeren van de Balkan voorrang. Maar we proberen ook plaatsen te reserveren voor jongeren uit andere landen.

Voor wie is het Balkans on the Air YOTA-kamp?

Ben je 15-25 jaar en geïnteresseerd in amateurradio? Dan ben je welkom. Ook nieuwkomers zijn welkom. We vragen alleen dat je lid bent van je nationale IARU-vereniging (in Nederland is dat de VERON).

Waar en wanneer

Het kamp is in Deliblato Sands bij Pančevo en Belgrade, Servië. Daar is een jongerenkamp met alle vereiste faciliteiten (slaapkamers, ruimte voor activiteiten etc.). Het evenement vindt plaats van 3 tot 6 april 2020.

Activiteiten

Op dit moment maken we het volledige programma rond. We kunnen alvast verklappen dat het erg interessant wordt. Het zal vol zitten met workshops en andere activiteiten. We gaan beginners helpen met de hobby. Maar ook ervaren radioamateurs leren we nieuwe, geavanceerde dingen. En natuurlijk is er de interculturele avond. Dat is immers een van de meest bekende YOTA-activiteiten. Tevens zijn er tenminste twee radiostations beschikbaar voor HF, VHF en UHF. Je zult beslist plezier hebben en nieuwe mensen ontmoeten.

Kosten

Het grootste deel van het evenement wordt gesponsord door IARU-R1 en de SRS (Amateur Radio Union of Serbia). De deelnemers betalen €20. Daarvoor krijgen ze 3 maaltijden per dag, de accomodatie en activiteiten. Dan blijven alleen de reiskosten over.

Aanmelding

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsten beschikbaar. Daarom raden we iedereen aan zo snel mogelijk in te scvhrijven. Inschrijven kan via deze link tot 10 februari 2020. Meer informatie volgt na afloop van de inschrijvingstermijn. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Ljuba YU5EEA: yu5eea@sbb.rs.

Tot ziens!

73, Balkans On The Air Organizing Team