YOTA 2017 UK, het aftellen is begonnen – PD2BRT

yota 2017 overdracht van de vlagIn de aanloop naar het Youngsters On The Air (YOTA) zomerkamp van IARU-R1, wat van 5 t/m 12 augustus plaats vindt, kijkt Bart PD2BRT vast vooruit.

YOTA 2017 staat voor de deur, en alle voorbereidingen zijn gedaan. De planning is bekend en het laatste nieuws gedeeld, is het aftellen van de laatste dagen begonnen.

Je kunt geen enkel jaar YOTA met elkaar vergelijken, elk jaar is bijzonder op een andere manier. Wat gelijk blijft is de radio interesse in alle vormen en maten en het samen brengen van mensen ongeacht achtergrond of geloof.

Dit jaar staan er weer een aantal zeer interessante workshops en uitstapjes op de planning zoals kit building en een bezoek aan Bletchley park (de locatie waar de Britten in de tweede wereldoorlog de enigma code hebben gekraakt). Een bezoek aan Londen zelf kan natuurlijk ook niet uitblijven.

De YOTA van vorig jaar heeft mij geleerd dat als je naar de planning kijkt je nog geen idee hebt van wat er staat te gebeuren, want het is allemaal net even anders dan je denkt. Het enige wat misschien wat minder wordt is het Engelse weer. Kortom het belooft een gezellige en zeer interessante week te worden, met lange dagen en vroege ochtenden en op de derde dag een gevoel van slaap te kort gemixt met een motivatie om te leren.

Tot werkens als GB17YOTA !!
’73 Bart PD2BRT