YOTA 2016 – Team Nederland

Team Nederland is paraat voor YOTA 2016

Team Nederland is paraat voor YOTA 2016In december afgelopen jaar opende de inschrijvingen voor de 6e editie van het Youngsters On The Air zomer kamp, wat dit jaar plaats vind in Oostenrijk. Een paar uur nadat de inschrijvingen geopend waren, was de inschrijving voor team Nederland al binnen bij de YOTA organisatie.

De volgende stap was het zoeken van een team. Na een oproep op verschillende media, kwamen de eerste aanmeldingen al binnen. Hierbij braken ook gelijk spannende tijden aan voor de jongeren die zich hadden opgegeven. Vanwege de vele landen die zich hebben aangemeld was het eerst nog niet bekend of Nederland nog mocht deelnemen. Gelukkig kan ik inmiddels melden dat Nederland mag deelnemen met 4 jongeren!

Team Nederland bestaat uit:

  • Suzan PD3SZN
  • Dennis PA2DK
  • Cyrille PD0CYR
  • Lennart PD5LKM – teamleider

Dit jaar wordt de grootste editie tot nu toe, met meer dan 110 deelnemers uit 27 verschillende landen, is het nu al een enorm succes !

Er is wederom een uniek programma in elkaar gezet. De deelnemers zullen de eerste dagen in workshops werken aan het bouwen van o.a. een WSPR zender met een Raspberri Pi en een VHF en HF antenne. Vervolgens zullen ze dit gaan gebruiken tijdens een SOTA activiteit. Verdere activiteiten richten zich op satellieten, EMCOMM, digital voice, het maken van QSO’s en meer.

Tijdens het zomer kamp zullen de verschillende deelnemende teams regelmatig in de lucht zijn met de special call: OE2YOTA.

Wil je verder op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen kijk dan op : www.ham-yota.com en lees ons blog op de website van de VERON jeugd en jongeren commissie www.veron.nl en klik dan op jeugd & jongeren.

Namens de Jeugd en Jongeren commissie en Team Nederland

’73 Lennart Kieft
PD5LKM