YOTA inspireert: het jeugdcontestprogramma

YOTA logoYOTA (Youngster on the Air) is het jongerenprogramma van de IARU Regio 1. YOTA inspireert jongeren door het opzetten van verschillende activiteiten rondom de radiohobby, zoals bijvoorbeeld het Youth Contesting Program (YCP). Het YCP maakt het voor jonge zendamateurs mogelijk om deel te nemen aan contesten bij grote, bekende conteststations. Vorig jaar waren ES5TV, 9A1A, EC2DX, 4O3A en DM9EE hiervoor gastheren.

Ook in 2019 organiseert YOTA weer activiteiten in het kader van het YCP. De eerste conteststations die hieraan mee zullen doen zijn net bekend gemaakt. Daar zijn nog geen Nederlandse conteststations bij. Zij worden daarom van harte uitgenodigd zich te melden. Jonge VERON-leden die graag contestervaring op willen doen bij één van de stations, kunnen zich aanmelden via de aanmeldpagina.

YOTA inspireert, ook jonge Amerikaanse zendamateurs

Het enthousiasme van de Youngsters on the Air is overgeslagen naar de IARU Regio 2 (Amerika), zo meldt de ARRL. Een groep van een half dozijn jonge zendamateurs zal namelijk eind maart een bezoek brengen aan het superconteststation van Tim Duffy, K3LR. Het team noemt zich, heel stoer, het Team Exuberance. Zij zullen deelnemen aan de CQ World-Wide WPX Contest.

Andere YOTA-activiteiten

YOTA organiseert meer jongerenactiviteiten, zoals:

Al deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor jonge VERON-leden. De aanmelding voor de eerstgenoemde activiteit is helaas al gesloten. Maar voor NOTA en het YOTA-zomerkamp kunnen jonge radioamateurs zich echter nog aanmelden. Aanmelding voor beide activiteiten kan via de VERON Jeugd- en jongerencommissie.  E-mail: jeugdcie@veron.nl.

 

Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ)