IJs-DXpeditie vanaf nieuw IOTA-eiland Inakari tot 11 februari

OH10X DXpeditieVoor het eerst wordt het nieuwe IOTA-eiland Inakari (EU192) “geactiveerd. Tot maandag 11 februari 06:00 UTC is er een klein, internationaal team van zendamateurs actief.

Het eiland bestaat uit twee delen, een Zweeds deel dat Kataja heet en een Fins deel met de naam Inakari. Inakari maakt deel uit van het Bothnian Bay National Park. Momenteel is het er ijzig koud, tot -20C. Kataja/Inakari is afgelopen najaar toegevoegd aan de officiële IOTA-lijst (Islands on the Air).

Het ijs-DXpeditie-team

Het ijs-DXpeditie-team bestaat uit de volgende leden: Martti Laine (OH2BH), Nigel Cawthorne (G3TXF), Niko Halminen (OH2GEK) en Gerben Menting (PG5M). Zij hebben enkele kilometers met sneeuwscooters over het bevroren oppervlak van de Botnische Golf  moeten afleggen om Inakari te bereiken. Daar hebben ze hun kamp opgezet. Ze verblijven in een verlaten vissershut.

Het team is tegelijkertijd met twee stations actief op de 80m, 40m, 30m, 20m, 17m en 15m, zowel in CW als SSB. De speciale roepnaam van het station is OH10X (OH-ten-X). QSL verloopt via PG5M met behulp van Clublog. Het team rapporteert dagelijks over hun belevenissen via de website van PG5M.

 

Bron: ARRL