Vandaag begint HAM RADIO 2024 Friedrichshafen

“60 jaar Islands on the air: technologie ontmoet avontuur! “

VERON stand met crew op HAM RADIO 2024

HAM RADIO is één van de grootste amateurradioshows ter wereld. Vanaf vandaag 28 juni tot en met aanstaande zondag 30 juni 2024 draait in Friedrichshafen aan de Bodensee alles om amateurradio. Samen met de beursorganisator opent de DARC, als ideale sponsor van Europa’s grootste vakbeurs voor radioamateurs, de deuren naar een wijde wereld van vrijwel onbeperkte mogelijkheden. HAM RADIO brengt exposanten en bezoekers uit meer dan 52 landen naar Friedrichshafen.

De wijde wereld speelt dan ook een grote rol in het motto van HAM RADIO 2024.

Friedrichshafen staat in 2024 immers in het teken van 60 jaar IOTA – Islands On The Air! En daarom is het motto van de 47e HAM RADIO: “60 jaar Islands on the air: technologie ontmoet avontuur!“.

IOTA

Sinds 1964 promoot het internationale programma IOTA radioverbindingen met radiostations op eilanden over de hele wereld, gaande van kleine rotsachtige riffen in de uitgestrektheid van de oceaan tot en met de grootste eilanden ter wereld. Dit is immers het beleven van avonturen in afgelegen uithoeken van de wereld.

En dit is precies waar veel IOTA-fans en actieve radioamateurs trots op zijn. IOTA is een symbool van de drang naar ontdekking die in iedere radioamateur schuilt, ook al gaat hij of zij niet persoonlijk de zee op. IOTA is eveneens een symbool van de vriendschappelijke concurrentie tussen radioamateurs. En het is een symbool van het wezenlijk belang van amateurradio als een mondiale vereniging.

HAM RADIO

Vandaag begint HAM RADIO 2024 FriedrichshafenHAM RADIO is Еurора’ѕ grооtѕtе аmаtеurrаdіоbеurѕ en een forum waar radioliefhebbers samenkomen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Hier ontmoeten amateurradioliefhebbers van over de hele wereld elkaar om te leren over nieuwe producten en diensten op het gebied van amateurradio. Naast het tentoonstellen van amateurradioapparatuur en accessoires, legt deze beurs een sterke nadruk op het promoten van opkomend talent en het bevorderen van wereldwijde netwerken onder radioamateurs.

De bezoekers van de beurs zijn voornamelijk amateurradioliefhebbers van over de hele wereld. Maar er komen ook tieners, die via speciale evenementen en wedstrijden kennis maken met het onderwerp amateurradio. Het expositiecentrum Friedrichshafen scoort hoog als evenementenlocatie. Friedrichshafen biedt ook een breed scala aan accommodatie en recreatieve activiteiten in de omgeving.

Vlooienmarkt

De combinatie van commerciële exposanten evenals Europa’s grootste vlooienmarkt van radioapparatuur met meer dan 300 deelnemers uit 16 verschillende landen, is vanzelfsprekend een bijzonder kenmerk van HAM RADIO. Ор dе bеurѕ wоrdt wеdеrоm ееn grоtе ѕеlесtіе vаn dе nіеuwѕtе еlеktrоnіса еn gеѕресіаlіѕееrdе hulрmіddеlеn vооr аmаtеurrаdіоlіеfhеbbеrѕ gерrеѕеntееrd. Samen met de Hamvention in Dayton/Ohio in de VS en de Ham Fair Tokyo/Japan in Japan geniet HAM RADIO wereldwijde bekendheid als een ontmoetingsplaats waar radioliefhebbers samenkomen.

Bron: DARC

Met dank aan Ronny ON6CQ