HAM RADIOnline van 26 tot 28 juni 2020

Logo HAM RADIO ONLINEDe beurs van Friedrichshafen en de DARC werken momenteel intensief aan de organisatie van HAM RADIOnline. Dit alternatief voor de jaarlijkse HAM RADIO zal van 26 tot 28 juni op internet plaatsvinden. De exposanten zijn al uitgenodigd om hun innovaties en producten te presenteren. Ook het traditionele Bodenseetreffen en delen van het ondersteunende programma moeten een stukje HAM-sfeer overbrengen aan de bezoekers van de website.

HAM RADIOnline

De corona-pandemie stelt de organisatoren van grote evenementen voor bijzondere uitdagingen. Alhoewel de 45e HAM RADIO in Friedrichshafen is uitgesteld tot volgend jaar, wil de DARC nu in de periode van 26 tot 28 juni HAM RADIOnline op de kaart zetten. Het evenement zal nieuwe technologie voor radioamateurs tonen, maar ook zullen er lezingen zijn en onderscheidingen worden uitgereikt. “Het organisatieteam werkt momenteel aan de inhoud. De plannen tot dusver zijn veelbelovend”, aldus de voorzitter van DARC Christian Entsfellner, DL3MBG.

Software Defined Radio Academy

Ook de Software Defined Radio Academy (SDRA) zal deel uitmaken van HAM RADIOnline. Dit evenement staat voor 27 juni op de agenda. Sprekers en gespreksleiders ontmoeten elkaar dan voor het eerst in een videoconferentie. Veel lokale DARC-afdelingen  gebruiken al een vergelijkbaar proces voor hun afdelingsbijeenkomsten.

De conferentie kan vrijwel realtime via YouTube meegekeken worden. Zo kunnen geïnteresseerden van over de hele wereld het evenement live meebeleven. Het is ook mogelijk om de videostream te stoppen of later te bekijken. Alle lezingen zijn ook achteraf individueel te bekijken.

Nog een laatste opmerking over het SDRA-programma. Online evenementen zijn makkelijker en sneller aan te passen. Op dit moment staat het definitieve programma dan ook nog niet vast. De organisatie vraagt daarom geïnteresseerden om een paar dagen voor 27 juni de SDRA-website te raadplegen voor het uiteindelijke programma: Software Defined Radio Academy 2020. Bezoek eventueel ook het YouTube-kanaal van de SDRA: SDRA Youtube-kanaal.

 

Bron: DARC