FOSDEM 2022 op 5 en 6 februari

FOSDEM open-source meetingOp zaterdag 5 en zondag 6 februari vindt FOSDEM 2022 online plaats. FOSDEM staat voor Free and Open-Source Developers European Meeting.  Het is één van de belangrijkste conferenties over opensource-software en -hardware.

FOSDEM 2022 is ook interessant voor de radioamateur. Niet in de laatste plaats omdat er ruime aandacht is voor Software Defined Radio (SDR).

FOSDEM 2022 is een groot evenement met meer dan 700 sprekers en duizenden deelnemers. De toegang is gratis en registratie is niet nodig.

Developer rooms

De deelnemers aan FOSDEM informeren elkaar niet alleen via presentaties, het FOSDEM-team vindt het namelijk erg belangrijk dat opensource-softwareontwikkelaars van over de hele wereld elkaar ook “echt” ontmoeten. Daarom hebben ze developer rooms (devrooms) opgezet, de uitgelezen plek voor teams om elkaar te “ontmoeten”, te discussiëren, te hacken en hun projecten te presenteren en te demonstreren.

Software Defined Radio-programma

Het SDR-programma is op zondag 6 februari en bestaat uit acht verschillende onderwerpen. Het begint ’s middags om 13:00 uur en duurt tot 16:40 uur. De agenda van het SDR-programma en de samenvattingen van de voordrachten zijn terug te vinden op de pagina van de Free Software Radio devroom.

Gratis toegang tot FOSDEM 2020

De toegang tot het evenement is gratis en bovendien is aanmelden niet nodig. Meer informatie vind je op de website van FOSDEM.