Kort radioamateurnieuws – week 2, 2022

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. EZNEC-antennesimulatiesoftware gratis beschikbaar, 
  2. Radioamateurcentrum Baunatal bestaat 50 jaar

Kort radioamateurnieuws

1. Antennesimulatiesoftware EZNEC gratis beschikbaar

Omdat Roy Lewellen (W7EL) op 1 januari met pensioen is gegaan, heeft hij zijn antennesimulatiesoftware EZNEC gratis beschikbaar gemaakt. Het gaat daarbij om de Pro/2-versie, een pakket dat eerder nog meer dan $500,- kostte. Op dit moment is versie EZNEC Pro/2 v 0.6 te downloaden. Later volgt nog EZNEC Pro/2+ v 0.7.  Wel dient de gebruiker er rekening mee te houden dat Roy vanaf dit jaar geen ondersteuning meer levert op de software.

Een presentatie van Roy over de software is op YouTube beschikbaar: Roy, W7EL, explains antenna modelling using EZNEC.

Meer informatie en download: EZNEC Antenna Software by W7EL

2. Radioamateurcentrum Baunatal bestaat 50 jaar

Het Amateurfunkzentrum Baunatal (AFZ) van de Duitse radioamateurvereniging DARC bestaat 50 jaar. Daarom zullen het hele jaar stations met de speciale roepnamen DB50AFZ, DF0AFZ en DL0AFZ actief zijn. Door deze stations te werken, aangevuld met nog dertig andere Duitse stations op tenminste twee amateurbanden, kan een diploma verdient worden. Overigens kunnen ook luisteramateurs deelnemen.

Kijk voor alle details op de DARC-website: Jubiläumsdiplom 50 Jahre AFZ

 

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron. Een artikel hoeft overigens niet ‘klaar voor publicatie’ te zijn: we helpen graag bij de verdere uitwerking en redactie.