HAM RADIO 2019 van 21 tot 23 juni

Ham Radio 2019 logoDe radioamateurbeurs HAM RADIO 2019 wordt dit jaar van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni gehouden. Zoals altijd is de beurs in Friedrichshafen aan het Bodenmeer. Dit meldde de DARC al eerder deze maand.

HAM RADIO 2019

HAM RADIO is één van de grootste beurzen voor radioamateurs ter wereld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat bezoekers en exposanten uit meer dan 32 landen komen. Ook bijzonder is dat de HAM RADIO een mengvorm is tussen een beurs met commerciële exposanten en ’s werelds grootste vlooienmarkt voor radioamateurs. De vlooienmarkt kent ongeveer 280 deelnemers uit zestien verschillende landen.

Ook de VERON is weer met een stand aanwezig

Dit jaar staat de VERON wederom samen met de UBA en RL op de HAM RADIO 2019. Kom gerust even langs voor een QSO.

Bodensee Convention

Tegelijk met HAM RADIO 2019 organiseert de DARC ook de Bodensee Convention. Dit is een informele bijeenkomst met vertegenwoordigers van radioamateurverenigingen die bij de IARU zijn aangesloten. Voor Duitsland is dat vanzelfsprekend de DARC en voor Nederland de VERON.

Drievoudig jubileum

Op vrijdagavond 21 juni is er een viering van drie jubilea. De Bodensee Convention bestaat 70 jaar, het Duitse verenigingsblad CQ DL van de DARC bestaat zelfs 90 jaar en de HAM RADIO-beurs zelf wordt voor de 44ste keer gehouden.

Meer informatie

Meer informatie over bijvoorbeeld accommodatie, openingstijden en toegangsprijzen vind je op de website van HAM RADIO 2019. Natuurlijk kun je daar ook alle informatie vinden over hoe je je kunt aanmelden als exposant of als deelnemer aan de vlooienmarkt.

 

Bron:  HAM RADIO en ARRL