Radiobeurs in Dortmund

Radiobeurs DortmundOp 26 november 2022 vond de 50e Dortmund radiobeurs plaats. In totaal ongeveer 2000 bezoekers, exposanten en belangengroepen zorgden voor een interessant en divers evenement. We waren blij om veel bekende gezichten weer te zien na de 2 jaar gedwongen pauze vanwege de pandemie.

51e radiobeurs

Wij hopen iedereen weer te kunnen verwelkomen op de 51e radiobeurs. Onze speciale dank gaat uit naar de vele vrijwilligers zonder wie een dergelijk evenement niet mogelijk zou zijn. Na langdurige onderhandelingen met onze contacten (zaalmanagement, elektriciens, tafelverhuurbedrijf) is nu de datum voor de markt van dit jaar vastgesteld:

Om economische redenen zijn dit jaar twee grote veranderingen noodzakelijk:

  1. Andere hal; nu Hal 8
  2. Er zijn tafels met en zonder elektriciteit.

Alle overige processen blijven grotendeels ongewijzigd. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon, fax of e-mail: info@amateurfunkmarkt.de

Locatie

Westfalenhallen

Rheinlanddamm 200

44139 Dortmund

Toegang: 10,00 per persoon, kinderen tot 15 jaar gratis

Parkeren: 9,00

Historie

De Dortmund Amateur Radio Meeting (DAT e.V.) is de organisator van de traditionele Dortmund amateurradiomarkt. De plaatselijke vereniging O05 in Dortmund binnen de DARC/BZ (Duitse Amateur Radio Club / Britse Beroepszone) werd opgericht op 13 september 1947. Hoe de eerste amateurradiomarkt in Dortmund is opgericht kun je lezen in de DL-QTC, nummer 11, uit 1971.

“De plaatselijke vereniging Dortmund organiseert in samenwerking met de belangenorganisatie Relais Dortmund op 11 december 1971 van 9.00 tot 18.00 uur een rommelmarkt voor K.W.-amateurs.” De eerste rommelmarkt in Dortmund was bedoeld om het Dortmund Relais te financieren. Deze rommelmarkt voor elektronica was een van de eerste in de Bondsrepubliek Duitsland. Vanwege de goede respons en het grote aantal bezoekers werd besloten om de amateurradio-vlooienmarkt in Dortmund voort te zetten. Vanaf dat moment werd het evenement een integraal onderdeel van de radioamateurs van Dortmund. De markt werd altijd begin december gehouden door OV Dortmund. Het was inmiddels een groot evenement geworden met bezoekers uit vele delen van Europa.