Opening thematentoonstelling “70 jaar bevrijding”

Thematentoonstelling “70 jaar bevrijding” met radio en zendapparatuur

Uitnodiging voor zondag 22 maart 2015 in het Rotterdams Radio Museum

Thematentoonstelling "70 jaar bevrijding" met radio en zendapparatuur in het Rotterdams Radio Museum

Het Rotterdams Radio Museum nodigt u uit voor de opening van onze nieuwe thematentoonstelling: 70 jaar bevrijding.

Het Rotterdams Radio Museum neemt u mee naar de verboden radiotijd. U ziet welke rol die de radio en elektronica in de 2de Wereld Oorlog gespeeld hebben, zowel in de berichtgeving naar het volk als het illegale contact met de geallieerden. Wij hebben nieuwe apparaten als clandestiene en militaire radio´s, volksontvangers, Morse zenders en dergelijke speciaal voor deze tentoonstelling weten te bemachtigen.

Radio Holland was de zender voor de echte Hollanders, Radio Oranje was populair en onvrede over de Duitse propaganda uitzendingen was groot. Later tijdens de oorlog (1943) werden alle radioapparatuur in beslag genomen en vanaf dat moment konden wij alleen met zelfgebouwde of niet ingeleverde radio´s stiekem luisteren naar onze eigen zender. Direct na de bevrijding van het zuiden van Nederland kwam de door Philips in het geheim gebouwde zender ‘Herrijzend Nederland’ in de lucht. De geschiedenis van deze periode wordt komende maanden extra belicht in het Rotterdams Radio Museum. Interessant voor jong en oud!

Ruilbeurs

Naast de opening van het nieuwe thema ’70 jaar bevrijding’ organiseren wij ook onze druk bezochte ruilbeurs. Deze vindt plaats op zondag 22 maart van 11:00 tot 16:00 uur aan de achterzijde van de winkel van Correct, Ceintuurbaan 125 te Rotterdam, direct aan de parkeerplaats. Wilt u voor deze ruilbeurs een tafel(s) huren, dan kunt u bijgevoegd formulier invullen. Voor meer informatie kunt u bellen naar Nanneke Senior, telefoon 010-4.618.585 of mailen naar rrm@correct.net.

Voor het laatste nieuws over deze dag en museumnieuwtjes kunt u ook onze Facebook pagina en de website bekijken. U bent natuurlijk van harte welkom op zondag 22 maart 2015!

Met vriendelijke groeten,
Frans de Jong sr.
Stichting Rotterdams Radio Museum
Ceintuurbaan 104 – 111 Rotterdam
(bereikbaar met tram lijn 4 en 8, RET bus 174 en NS station Rotterdam Noord).

rrm@correct.net
www.rotterdamsradiomuseum.nl
facebook//rotterdamsradiomuseum