De Morse Academy openingsdag tweede leergang op 3 februari 2024

Cursisten tijdens de lessen van de Morse AcademyDe Morse Academy kan zich verheugen op veel belangstelling. Bij aanvang is de startdatum meerdere keren verzet door de Corona beperkingen. Maar inmiddels heeft de eerste groep cursisten met veel succes de eerste leergang van de Morse Academy afgerond.

Het docententeam en de cursisten zijn enthousiast. De docenten hebben met ongelofelijk veel plezier de vaardigheid in de morsetelegrafie gepresenteerd. Vandaar dat zij op zaterdag 3 februari aanstaande een openingsdag voor de tweede leergang organiseren. Dit gebeurt aan boord van de SS Rotterdam.

Let op: In eerdere communicatie over de Morse Academy openingsdag op 3 februari is een onjuiste aanvangstijd van de aftrap van deze nieuwe morse cursus gegeven. Onze excuses hiervoor. De enige juiste aanvangstijd van deze openingsdag op zaterdag 3 februari aanstaande is 13:00 uur! De inloop start om 12:30 met overheerlijke verse broodjes! We zien u dan graag tegemoet. Tot zaterdag!

Hier kunt u vrijblijvend kennismaken met de docenten. En de oud-cursisten kunnen je alles vertellen over wat zij geleerd hebben. Ook jij kan leren seinen en opnemen. En zo meer te weten komen over alles met betrekking tot morse telegrafie. Tijdens deze openingsdag krijg je een inkijkje in het lesprogramma van de Morse Academy.

De Morse Academy is een stichting. En ze kent geen winstoogmerk. Het doel is om cursisten te leren opnemen en seinen in morse. Maar ook om alles rond het immateriële culturele erfgoed dat morse in Nederland is te promoten. Daarom biedt de Morse Academy een breed lespakket aan.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan vrijblijvend aan voor de openingsdag op zaterdag 3 februari om 13:00 via info@morseacademy.org. En de inloop is al om 12:30 met overheerlijke verse broodjes. Zij weten zeker dat het een leuke dag wordt. En ze hopen dat u instapt als cursist.

Achtergrondinformatie over deze historische lokatie

De Morse Academy aan boord van de SS RotterdamWist je dat PI4HAL de roepletters zijn van het amateur radio station dat zich bevindt op het voormalige cruise schip stoomschip (SS) Rotterdam? De HAL suffix van deze roepletters staan voor de Holland-Amerika Lijn. Dit drijvende museumstuk ligt nu aan het 3e katendrechtsehoofd in Rotterdam. De QTH locator is JO21fv. En de GSP coördinaten zijn 51,89828 Noorderbreedte en 4,47173 Oosterlengte.

Mocht je wat meer willen weten over PI4HAL en dit bijzondere stoomschip, dan is deze PI4HAL website beslist de moeite van het lezen waard. Maar voor de volledige geschiedenis van dit vijfde schip met de naam SS Rotterdam moet je toch echt bij de Wikipedia zijn.