Burgemeester Ellen van Selm opent de 40e Friese Radio Markt in Beetsterzwaag

Burgemeester Ellen van Selm opent de 40e Friese Radio Markt in BeetsterzwaagZaterdag 26 mei werd in Beetsterwaag de 40e Friese Radio Markt (FRM) gehouden. Klokslag 09.00 opende Burgemeester van Opsterland, Mevrouw Van Selm, de markt met een korte toespraak. Hierin heette ze de wachtende bezoekers welkom. Ze vertelde dat het de 40e markt is die in al die jaren in en rondom het dorpshuis De Buorskip te Beetsterzwaag is gehouden.

Bijzonder vind ze dat de meeste zendamateurs vaak meer spul thuis hebben dan dat ze gebruiken, en er vaak nog wel iets bij kopen. Ze bedankte de organisatie voor de perfecte manier van organiseren, waar aan veel zaken aandacht geschonken is. Bijvoorbeeld het parkeren is echt top, en er is zelfs aandacht voor de minder valide bezoeker.

Nieuw is ook de omgeving van het dorpshuis waar nu een groot deel is bestraat.

Het was 1978 dat een kleine groep leden van de afdeling dachten dat er een kleine aanvulling moest komen bij de jaarlijkse Noordelijke Bekerjacht. De eerste markt was toen een feit, zij het dat die alleen in de grote zaal gehouden werd.

Nu anno 2018 is de markt uitgegroeid tot een radiomarkt die zijn weerga niet kent en voor de elektronica liefhebber en zendamateur een plek is om een onderdeel te vinden of een mooie zend/ontvanger te kopen. In de topjaren kwamen er meer dan 2500 bezoekers waar het nu veelal rond de 1450 bezoekers eindigt en gelukkig al jaren een stabiel aantal bezoekers is.

Het organiseren van deze markt zou niet kunnen als we niet de beschikking hadden over meer dan 50 vrijwilligers die zich al jaren inzetten om van onze markt een succes te maken. Maar niet minder belangrijk dat jullie als vaste bezoekers blijven komen naar onze markt want ook zonder jullie bezoek zou de markt niet kunnen bestaan.

De organisatie bedankt jullie allemaal voor de komst, de hulp bij de organisatie, de buurt voor het geduld bij het parkeren in de omgeving, de gemeente voor de uitstekende samenwerking, en wie dan ook maar iets met de organisatie van doen heeft.

Graag tot 2019

Namens de FRM
Roel Pot PD0OYF