Radioamateurgroep van de RWTH Aachen ontvangt de Horkheimer-prijs

Radioamateurgroep van de RWTH Aachen ontvangt de Horkheimer-prijsDe radioamateurgroep van de RWTH Aachen (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule) ontvangt tijdens de openingsceremonie van de 43e Ham Radio 2018 in Friedrichshafen (D) de Horkheimer-prijs 2018.

De prijs, ter waarde van € 2500, kan in zijn geheel worden gebruikt om de amateurradiodienst te promoten. De groep rond Ralf Wilke (DH3WR) aan de Technische Hogeschool van Aken werkt al jaren aan de ontwikkeling van hardware en software op het gebied van amateurradio diensten.

In het kader van het gedane wetenschappelijke werk en met als effect het werven van jong talent, zijn onlangs een veelvoud aan baanbrekende resultaten bereikt“, zegt Christian Entsfellner, DL3MBG, in zijn lovende toespraak. “Als voorbeeld wordt alleen het gedecentraliseerde pagingnetwerk (DAPNET) hier genoemd. Voor dit nationaal gestandaardiseerde alarmering- en informatiesysteem op basis van POCSAG werd volledig nieuwe software geschreven. Ook alle benodigde hardware en apparatuur werd voorbereid“, voegt DL3MBG toe. Het teamwork op lange termijn met een doelgerichte coördinatie door Ralf Wilke, DH3WR, verdient deze waardering van de DARC e.V., aldus OM Entsfellner.