Benelux schouder aan schouder tijdens Ham Radio 2018

Benelux schouder aan schouder tijdens Ham Radio 2018

De voorzitters van de Benelux organisaties vóór de gezamenlijke stand, van links naar rechts Mich LX1KQ, Remy PA0AGF en Claude ON7TK.

In een eerder bericht meldde we al dat de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse radioamateur organisaties de krachten hebben gebundeld tijdens Ham Radio 2018 in Friedrichshafen. Dit jaar staan de drie Benelux verenigingen letterlijk en figuurlijk “schouder aan schouder” in één grote stand; de VERON samen met de UBA en de RL.

En niet alleen binnen de Benelux wordt goed samengewerkt. Tijdens een informele bijeenkomst is ook uitvoerig met de Oostenrijkse zendamateur vereniging gesproken over hoe zij de jeugd proberen te betrekken bij de hobby. De Oostenrijkers hebben een hele interessante benadering waar we als VERON goed gebruik van kunnen maken. Dit soort informele contacten tijdens internationale evenementen zijn van grote waarde omdat op deze manier laagdrempelig ideeën uitgewisseld kunnen voor zaken die eigenlijk in alle landen van IARU Regio 1 spelen.

Links is de JOTA-JOTI banier op de VERON stand te zien.

Zo ook is de samenwerking met de scouting tijdens Ham Radio 2018 duidelijk zichtbaar. Niet alleen door een JOTA-JOTI banier op de VERON stand. De scouts komen ook regelmatig even langs om te kijken wat wij als VERON in Nederland doen met de JOTA-JOTI. Er wordt bijzonder positief gereageerd op de steeds verder gaande samenwerking. Dit horen we via de scouts terug bij ons in de VERON stand.