DX-Plaza op de HAM RADIO 2019

DX-Plaza logoDe HAM RADIO staat traditioneel bekend als de ontmoetingsplaats voor de vele DX-geïnteresseerden van over de gehele wereld. Dit geldt zowel voor diegenen die zeldzame landen (entities) of eilanden activeren als ook voor de DX-ers die alle moeite doen om ze daar te werken. Dit jaar is er een speciale plaats op de HAM RADIO waar DX-geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten: DX-Plaza.

Veel van deze DX-ers zijn lid van nationale of internationale clubs en verenigingen, die als hoofddoel hebben het financieel ondersteunen van DX-expedities. Veel van deze clubs en verenigingen zijn al vele jaren weer te vinden op de HAM RADIO.

Amateur Radio on Tour het motto van de HAM RADIO 2019 – verwijst direct naar de DX-ers.

Deelnemers aan de DX-Plaza

DX-Plaza wegwijzer

DX-Plaza plattegrond

Een aantal van deze groepen heeft dit jaar besloten hun stands bij elkaar te zetten in plaats van verdeeld te zijn over de gehele hal. Zo is dus de DX-Plaza ontstaan.

Deelnemers aan de DX-Plaza zijn:

  • European DX FoundationEUDXF
  • Swiss DX FoundationSDXF
  • Mediterraneo DX ClubMDXC
  • Islands on the Air LtdIOTA
  • Clipperton DX ClubCDXC
  • EI DX GroupEIDXG

Het idee achter de DX-Plaza is het promoten van gesprekken en contacten tussen de DX- geïnteresseerden en tevens het bevorderen van de dialoog tussen de diverse groepen. We verwachten dat dit initiatief succesvol zal zijn. In dat geval zullen we ook de komende jaren doorgaan met de DX-Plaza, waarbij we een uitbreiding met nog meer deelnemende groepen niet willen uitsluiten.

Hiernaast vindt u een plattegrond van de DX-Plaza. Overigens is de VERON-stand vlak achter de Clipperton DX Club.

We hopen vele bezoekers te verwelkomen om interessante gesprekken met hun te hebben.

Jan, PA1TT
Stephan, HB9DDO