Gun je Electrons een tweede leven

Gun je Electrons een tweede levenEr zijn VERON leden die hun verzameling Electrons koesteren. Ieder jaargang netjes ingebonden. Chronologisch in de boekenkast. Of in handige verzamelbakken op grijpafstand in de shack. En natuurlijk voorzien van een onmisbare index. Maar er zijn ook leden waar de tijd tussen het in de bus vallen van Electron en het bij het oud papier leggen korter is dan de levensduur van een net opengemaakte zak chips op zaterdagavond. Tegen die laatste groep zeggen wij: “Gun je Electrons een tweede leven“.


Kleine moeite, groot plezier

Je hebt vast wel een buurjongen of buurmeisje die regelmatig met grote verwondering naar jouw imposante antennepark staat te kijken. Dat is een perfect “slachtoffer” om eens een mooie nieuwe Electron aan door te geven. Of misschien weet je in de buurt wel een 11-meter-band antenne te staan. Gooi daar je Electron eens in de bus. Zie het als eerste hulp bij een 40-kanalen beperking. Heb je last van de zonnepanelen of LED-lampen van de buren? Laat ze eens kennis maken met onze hobby door ze een Electron te doneren. Uiteraard net “toevallig” met een goed artikel over de bewuste storing of hinder er in. Ken je leden van een club waar alleen een PDF wordt rondgestuurd? Laat ze eens een papieren clubblad ervaren. Zelfs in de volle zon nog steeds goed leesbaar. En gemakkelijker aantekeningen bij te krabbelen.

Schiet eens met hagel

Je zou ook aan Guerrillamarketing kunnen doen. Als je toch bij de huisarts langs moet voor je griepprik of die hinderlijke seinsleutel-kramp, laat dan je Electron eens achter in de wachtkamer. Ook ziekenhuiswachtkamers zijn zeer geschikte plekken om een Electron een tweede leven te gunnen. En wat te denken van de leestafel in de lokale bibliotheek (vraag wel toestemming) of kroeg? Overal waar leesvoer ligt, misstaat een (recente) Electron echt niet. En wees niet verbaasd wanneer jouw Electron al snel door iemand meegenomen wordt. Dan heb je die persoon een groot plezier gedaan, en leg je volgende maand gewoon weer een nieuw exemplaar klaar.