Interview met Johan Jongbloed (PA3JEM) bij Omroep Flevoland over Gouden Antenne

Interview met Johan Jongbloed (PA3JEM) bij Omroep Flevoland over Gouden AntenneDe echte radioamateur luistert natuurlijk alléén naar de HAM-banden. En wil hij of zij daar bewegend beeld bij, dan wordt er vanzelfsprekend ATV bedreven. Maar voor aanstaande maandagmiddag 20 augustus willen we toch echt een uitzondering op de regel voorstellen. Immers, dan is tussen 15:00 en 16:00 uur Johan Jongbloed (PA3JEM) te gast bij Omroep Flevoland.

Er wordt tijdens deze live-uitzending ruim tijd voor het onderwerp uitgetrokken. Zo wil men in twee blokken van 20 minuten echt alles horen over de uitreiking van de Gouden Antenne. En over de rol van het Duits Nederlands Amateur Treffen (DNAT) in dit verhaal. Maar ook wat er nu precies allemaal door radioamateurs direct na de aardbeving in Nepal is gedaan.

Omroep Flevoland in de ether, op de kabel en online

Dus stem op maandag 20 augustus tussen 15:00 en 16:00 af op Omroep Flevoland. En zitten ze in de ether te ver bij je vandaan? Of zit je op een ander kabel-netwerk aangesloten? Dan kun je gelukkig ook online meeluisteren. Of indien gewenst zelfs online meekijken. Want de webcams in de studio staan tijdens het gehele interview aan. En van het interview is ook nog eens  een live-stream te volgen op het YouTube kanaal van Omroep Flevoland. Het interview is dus eigenlijk niet te missen.

Daarnaast is dit een unieke kans om de (Nederlandstalige) wereld kennis te laten maken met onze bijzondere radio hobby. En om duidelijk te maken dat onze hobby niet alleen maar leuk en leerzaam is. Immers, amateurradio kan letterlijk van levensbelang zijn in noodsituaties. Die aardbeving in Nepal is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de redding van het voetbalteam uit de grotten in Thailand vorige maand. Of de recente inzet tijdens de aardbevingen in Lombok-Indonesië. Radioamateurs blinken uit in noodcommunicatie vanwege het talent om te improviseren.

Als al het andere faalt, dan werkt amateurradio
#RadioIsMagie