Zendamateurs actief in het veld bij Ouderkerk a/d Amstel

Zendamateurs actief in het veld bij Ouderkerk a/d AmstelOp 1 en 2 september 2018 is het weer tijd voor het SSB veldweekend. Dan zullen zendamateurs van VERON afdelingen Amstelveen en Leiden verbindingen maken over de gehele wereld. En daarbij alleen gebruik maken van mobiele radio zendapparatuur, buiten in het veld.

Dit evenement is namelijk bedoeld om zonder gebruik te maken van bestaande infrastructuur toch verbindingen te kunnen maken. En dat gebeurt dan met behulp van eenvoudige antennes, draagbare antenne masten en mobiele radio apparatuur. Zo wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk contacten te maken met behulp van spraak en Morse. En dat over de gehele wereld.

Dit velddag weekend is bijzonder. Omdat het evenement wereldwijd gelijktijdig wordt gehouden. Daarom is het een perfect moment om te experimenteren met zelfgebouwde antennes en radioapparatuur. En dat is een hobby die door jong en oud over de gehele wereld wordt beoefend.

Iedereen is van harte welkom bij ons op het veld. Bijvoorbeeld om eens mee te kijken in de fascineerde wereld van de radio hobby. Met daarbij heel veel oude maar ook moderne techniek. Een heel weekend vol radio golven van over de gehele wereld.

Kom ook langs. En neem je zelfbouw apparatuur, antennes en/of masten mee. Immers, er is vol op ruimte om te experimenteren. Maar stuur wel even een berichtje aan het bestuur van afdeling Amstelveen dat we je kunnen verwachten.

Locatie; IJsbaan Ouderkerk a/d Amstel aan de Amsteldijk.