Radiostilte door corona: Ham Radio 2020 afgeblazen

Radiostilte door corona: Ham Radio 2020 afgeblazenNiet onverwacht natuurlijk in deze coronatijd, maar toch vervelend om het nu officieel te vernemen: Ham Radio 2020 in Friedrichshafen gaat niet door. Dit valt te lezen in een persbericht op de website van de beurs. Als gedeeltelijk alternatief zullen exposanten op een virtuele beurs hun nieuwe producten demonstreren. De ‘echte’ beurs zal een jaar later plaatsvinden, van 25 tot 27 juni 2021.

Persbericht van 16 april 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is de Messe Friedrichshafen genoodzaakt een zeer moeilijke beslissing te nemen: de internationale radiobeurs Ham Radio zal niet plaatsvinden in de geplande periode van 26 tot 28 juni 2020. In plaats daarvan zal de beurs een jaar later worden gehouden, van 25 tot 27 juni 2021. Uitstel werd noodzakelijk omdat de Duitse bondsregering en de deelstaten op 15 april besloten dat er tot 31 augustus 2020 geen grote evenementen mogen plaatsvinden.

Teleurstelling

“Vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus, hebben we de vervelende plicht aan te kondigen dat we de 45e editie van Ham Radio niet kunnen houden zoals gepland”, aldus Klaus Wellmann, algemeen directeur van Messe Friedrichshafen. De afgelopen weken was het al nodig om dezelfde beslissing te nemen met betrekking tot andere evenementen. Projectmanager Petra Rathgeber uitte ook haar verdriet over deze gang van zaken: “We betreuren het ten zeerste dat dit evenement niet kan plaatsvinden zoals gepland.”

De gezondheid van alle exposanten en bezoekers is echter voor ons van het grootste belang. Helaas laat onze beurskalender geen ruimte om deze beurs uit te stellen naar een andere datum dit jaar. Christian Entsfellner, voorzitter van de Duitse radioamateurvereniging DARC, is ook teleurgesteld. “Onze leden, binnenlandse en buitenlandse gasten, en wijzelf zijn hard getroffen door deze beslissing. Totdat we weer bij elkaar komen in Friedrichshafen, houden wij als radioamateurs natuurlijk contact via amateurradio.”

Online alternatief Ham Radio 2020

Radioamateurs hoeven echter niet alles te missen wat de Ham Radio-beurs normaal gesproken te bieden heeft. Op de Ham Radio-website presenteren exposanten productinnovaties in de vorm van een virtuele beurs. Ook de DARC zal daar presentaties aanbieden.

Meer informatie

Meer informatie is uiteraard te vinden op de website van de beurs: Ham Radio Friedrichshafen. De virtuele beurs heeft een eigen startpagina, die in de loop van de tijd zal worden gevuld: Ham Radio virtuele beurs.

 

Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ) en Jan Simons (PA0SIM)