Dirage 2023 ham- en radiocommunicatiebeurs België

Internationale Ham- en Radiocommunicatie Beurs

10 april 2023, tweede paasdag in Diest (België)

DIRAGE staat voor DIesters RAdio GEbeuren. Onder deze benaming organiseert UBA-DST sinds 1986 haar jaarlijkse beurs voor radioamateurs. Hier zijn zowel tweedehands- als nieuw materiaal voor radioamateurs te koop.

In de beginjaren was DIRAGE een sterk lokaal gericht evenement. Waar vooral de clubleden hun overbodig geworden hammateriaal probeerden kwijt te geraken. De organisatie was toen al tevreden met een honderdtal bezoekers. De voortdurende groei van zowel de hoeveelheid materiaal als het bezoekersaantal dwong DIRAGE om meerdere malen naar een grotere locatie te verhuizen. Maar in 2007 werd vastgesteld dat Diest te klein was geworden voor dit evenement.

Hambeurs DIRAGE frisser en aantrekkelijker

De verhuizing in 2008 naar een moderne en ruime locatie was voor UBA-DST meteen ook een uitnodiging om van het oude vertrouwde concept van DIRAGE af te stappen en onze Internationale Radiocommunicatie Beurs frisser en aantrekkelijker te maken.

Een grotere diversiteit van het aangeboden tweedehands materiaal. Een uitgebreid gamma van nieuwe amateurapparatuur en antennes. De kans om tijdens een voordracht met demonstratie een nieuwe mode/materiaal van onze hobby te leren kennen. Alsook het feit dat de organisatie aanverwante hobby’s de kans geven zich te tonen maken dat DIRAGE een begrip geworden is in ON en de place to be is voor een breed radioamateur publiek.

Toegang € 5,00

Internationale Radiocommunicatie Beurs

Mede met dank aan Ronny ON6CQ