Onze agenda is nog wat leeg

Onze agenda is nog wat leeg

Foto met dank aan Davide Mauro uit de Hescher exposition in Catania 2017.

Het Nederlandse woord “agenda” is een leenwoord. En het is ontleend aan het Latijnse woord agenda dat letterlijk “dingen die gedaan moeten worden” betekend. Agenda is het meervoud van agendum, een vorm van het werkwoord agere (handelen, doen).

Agenda is begonnen als een kerkelijke term. Het werd gebruikt voor de “opsomming van de te verrichten handelingen en gebeden” van een kerkdienst. Later is de term ook in het dagelijks leven terechtgekomen als “aantekenboek” of “lijst van te behandelen onderwerpen“.

Dus…???

Waar gaat dit verhaal heen? Nou, naar onze eigen evenementen agenda. Die is namelijk voor de resterende dagen van dit jaar nog wel goed gevuld met niet één, niet twee maar drie speciale roepletter activaties en een SAQ uitzending. En ook voor januari en februari staan er verschillende leuke items in waaronder Kids Day, een hands-on workshop, de Heelweg Microwave Meeting en wat radiobeursen. Maar dan wordt het ineens heel erg stil. Vanaf maart is onze agenda nog vrijwel leeg. En al dat leeg “jeukt“…

Over het algemeen vragen evenementen van klein tot groot namelijk de nodige voorbereidingstijd. Echter, wat bij dit voorwerk vaak wordt vergeten is om er al zo vroeg mogelijk in de media wat aandacht aan te besteden. Zeg maar, een beetje reclame maken voor wat er komen gaat.

Dit is dus een oproep aan een ieder om ons te (blijven) informeren over leuke radiohobby gerelateerde evenementen. Weet je iets dat we beslist aan onze agenda moeten toegevoegen? Of organiseer je zelf iets dat in onze agenda niet zou misstaan? Laat het ons dan bijtijds weten! Dan zorgen wij er wel voor dat het snel in de agenda wordt opgenomen.

Mocht je bijvoorbeeld zelf lezingen geven, stuur ons dan gerust een beschrijving van de presentatie en wanneer deze waar bij te wonen is. Zo ook wanneer je bijzondere roepletters activeert. Vertel ons het het verhaal achter het gebeuren en wij besteden er aandacht aan.

Hiervoor kun je ons contactformulier gebruiken. Of het direct doormailen aan webredactie@veron.nl.

Alvast bedankt voor alle medewerking om onze evenementenagenda weer van ongemakkelijk leeg naar lekker goed gevuld te krijgen en vol te houden.

 

Met dank aan het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands voor de achtergrondinformatie.