December Yota maandInmiddels is het al een traditie geworden: december is YOTA-maand!

Ook dit jaar zullen opnieuw uit allerlei verschillende landen stations met de YOTA-suffix on-air zijn; vanuit scholen, scouting locaties etc. Het doel van YOTA-maand is dat jonge zendamateurs zichtbaar worden en zo andere jongeren enthousiast maken voor de radio hobby.

In Nederland zijn de roepletters PC6YOTA en PA6YOTA actief.

De hele decembermaand!

De hele maand december zullen verschillende jongeren actief worden met YOTA als achtervoegsel in de roepnaam. Het idee hiervoor is om de amateurradiohobby aan de jeugd te laten zien en jongeren aan te moedigen actief te zijn op de radiogolven.

Geef een demonstratie in een school of lokale club, kom samen met je vrienden, pak een pizza en maak wat QSO’s of geniet van een geweldige pile-up. Laten we met z’n allen deze geweldige hobby aan de wereld tonen!

Ga het gesprek aan!

Voel je vrij om een QSO te maken met de jongeren, ze zijn blij om wat aandacht te krijgen en informatie uit te wisselen. Jongeren met en zonder licentie zullen QSO’s maken, wees je ervan bewust dat dit hun eerste radiocontact ooit kan zijn en geef hen een kans om een mogelijke nieuwe hobby te ervaren.

Hier volgt een directe link naar de DXCluster die al gefilterd is naar actieve stations binnen de December YOTA Month activiteit: DYM Stations 2023

FUN

We doen het voor de fun, maak er daarom geen ’59 73′-contest-QSO’s van. Voer een leuk gesprek met de mensen en leg ook uit over Youngsters On The Air en de reden van decembermaand (Let op: pile-ups komen voor!).

Wil je meer weten over YOTA en YOTA-decembermaand? Stuur dan een email of kijk op: https://www.ham-yota.com/ of https://events.ham-yota.com/