Vintage en Techniek Nieuwleusen

Vintage en Techniek NieuwleusenVintage en Techniek Nieuwleusen is een nieuwe beurs. De beurs wordt gehouden in twee grote sporthallen en biedt ruimte aan 120 tafels. De standhouders komen uit binnen- en buitenland.

Er is een groot aanbod van vintage spullen zoals radio’s, grammofoons, onderdelen, meetinstrumenten, optische instrumenten, meetapparatuur, speelgoed en nog heel veel meer.

Ook is er een mooi aanbod van grammofoonplaten LPs, singeltjes en 78 toerenplaten, Cd’s en DVD’s.

Brede ondersteuning

De beurs wordt ondersteund door Beeld en Geluid Hilversum, Nederlandse Vereniging Historische Radio’s (NVHR), Vereniging de Weergever, Bureau de Wolf-audioarcheologie, Vintage Microphone World en Nederlands Grammofoongenootschap (NGG). Deze organisaties zijn de hele dag aanwezig met demonstraties zoals het snijden van grammofoonplaten.

Vintage en Techniek NieuwleusenDe Vintage en Techniek beurs wordt gehouden op 17 februari 2024 van 09.30 uur tot 15.30 uur. Entree tot 12 jaar gratis. Vanaf 12 jaar € 5,00. Parkeren is gratis op een ruime parkeerplaats aansluitend aan de beurslocatie. En die beurslocatie is de sporthallen bij Cultureel Centrum de Spil in Nieuwleusen.

Voor informatie: Gjcoortwijn1952@kpnmail.nl of 06-52391581

Met vriendelijke groeten
Gerard Oortwijn
Zie www.vintageentechnieknl.nl
Of kijk op onze Facebook pagina

 

Vintage en Techniek Nieuwleusen

 


Een klein stukje geschiedenis

Techno Nostalgica is tientallen jaren de grootste en meest aantrekkelijke techniekbeurs in Nederland geweest. De beurs had een internationaal karakter met deelnemers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Engeland, België en Nederland. In samenspraak met enkele ex-organisatoren heeft het Grammofoonmuseum besloten de organisatie van deze beurs door te zetten.

Op 17 februari 2024 is de eerste editie in Nieuwleusen. We hebben de beschikking over 2 grote sporthallen waar 120-150 tafels kunnen worden geplaatst. Een groot aantal deelnemers van de vroegere beurs heeft al aangegeven zeker weer te komen. Het aanbod is dan ook ruim met vintage elektrische apparaten, audio, meetapparatuur, technisch speelgoed, buislampen, literatuur en nog veel meer. Om het aanbod nog gevarieerder te krijgen hebben we besloten om naast techniek ook vintage toe te laten.