QSO Today Virtual Ham Expo op 12 en 13 maart 2021

Voor de eerste keer dit jaar is er op 12 en 13 maart een QSO Today Virtual Ham Expo. Net als vorig jaar is dit amateurradio-evenement online. Nederlandse radioamateurs kunnen daardoor ook eenvoudig deelnemen: reizen is immers niet nodig. De beurs is overigens niet langer gratis, vroegboekers betalen $10,-.

Ondanks dat de presentaties pas om 16:00 UTC starten en doorgaan tot 24:00 UTC, is het programma ook in Europa goed te volgen. De presentaties zijn namelijk nog dertig dagen gratis online beschikbaar voor geregistreerde deelnemers.

Groot aantal onderwerpen

Tijdens de Expo spreken meer dan 50 internationaal bekende radioamateurs over een groot aantal verschillende onderwerpen, zoals: antennes en transmissielijnen, contesten en DX, propagatie, zonnecyclus 25, radio-astronomie, ruimte en satellieten, en jeugd in amateurradio.

Voorbeelden van presentaties

  1. Amateurtelevisie – wat u nodig heeft en waar u het kan krijgen (Rod Fritz, WB9KMO)
  2. Een update over zonnecyclus 25 (Carl Luetzelschwab, K9LA)
  3. Het bouwen en succesvol toepassen van baluns, ununs en transformatoren (Robert Glorioso, W1IS en Robert Rose, KC1DSQ)
  4. Op jacht naar DX tijdens een contest (Bill Salyers, AJ8BB)
  5. Essentiële HF-communicatieconcepten: de basis van HF-propagatie (Tomas Hood, NW7US )
  6. Van de zon richting aarde naar de ionosfeer (Ron Wilcox, KF7ZN)

Een compleet overzicht van de lezingen vind je op de Expo-website: QSO Today Virtual Ham Expo Presentations.

Alle presentaties te volgen

Bekijk zoveel presentaties als je wilt! Op de Virtual Ham Expo heb je immers nog 30 dagen de tijd om gemiste presentaties alsnog online te bekijken. Zelfs het aanbod van de verschillende exposanten is dan nog te verkennen.

Registratie verplicht

Registratie voor de QSO Today Virtual Ham Expo is verplicht. De prijs bij vroege inschrijving, voor 7 maart, bedraagt $10,- en $13,50 daarna. Dit is inclusief de 30-daagse periode waarin je lezingen en workshops nog terug kunt kijken.

Meer informatie: QSO Today Virtual Ham Expo