DvdRA2019 in de IJsselhallen Zwolle

DvdRA2019 dag voor de radioamateur 2019Op 2 november 2019 wordt alweer de 59e Dag voor de RadioAmateur gehouden. De organisatie van de DvdRA2019 heeft zoals voorgaande jaren weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Daarom zullen wij u in de komende weken regelmatig informeren wat er allemaal te doen is tijdens de komende Dag voor de RadioAmateur.

Openingstijden DvdRA2019

De Dag voor de Radioamateur begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Maar de kaartverkoop begint al om 09.00 uur.

Entreeprijzen

 • In de voorverkoop betalen leden € 7,00, uitsluitend via de secretaris van de afdeling.
 • Aan de kassa betalen leden van de VERON betalen € 8,00, alleen op vertoning geldige lidmaatschapskaart.
 • Nog geen lid van de VERON dan betaalt u € 9,00 entree per persoon.
 • Gratis toegang voor jeugdigen onder de 16 jaar.
  Bij twijfel kan om identificatie worden gevraagd.
 • Gratis toegang voor VERON Gouden Speld dragers, wel de speld zichtbaar dragen.

Parkeren

De organisatie van de IJsselhallen heeft besloten op haar terrein parkeerkosten á € 5,00 per voertuig te heffen. Bezoekers kunnen een uitrijkaart aanschaffen bij de entree. De VERON is niet verantwoordelijk voor het parkeerbeleid op het terrein van de IJsselhallen.

Officiële opening DvdRA2019

Om 10.30 uur opent Remy Denker PA0AGF, voorzitter van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland, de Dag voor de RadioAmateur 2019. Vervolgens zal Pieter-Tjerk de Boer, PA3FWM de considerans uitspreken. Met daarna de bekendmaking van de radiozendamateur van het jaar 2018 door het wetenschappelijk Radiofonds Veder.

Speech algemeen voorzitter Remy Denker PA3AGF op de 55e dag van de RadioAmateur

Zelfbouwtentoonstelling tijdens Dag voor de RadioAmateur

De radiozendamateur ontwerpt, bouwt, experimenteert en innoveert. Ook tijdens de 59e Dag voor de RadioAmateur is er weer veel ruimte voor de zelfbouw. Zoals elk jaar is dit de gelegenheid om uw experimenten te tonen en/of om leuke creatieve ideeën op te doen voor nieuwe projecten met de afdeling of in de shack. Wilt u ook uw zelfbouw en/of experimenten laten zien? Dat kan, klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Bovendien is onder leiding van Robert Langenhuysen, PA0RYL voor de achtste achtereenvolgende keer aan de bezoekers van de DvdRA de mogelijkheid geboden om metingen te doen aan de door henzelf meegebrachte apparatuur. Niet alleen voor zelfbouwers maar ook voor ‘iedereen die wat te meten heeft’.

Interessante lezingen tijdens de DvdRA2019

Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een aantal interessante lezingen te organiseren met aandacht voor diverse aspecten van de radiohobby.

 • DVMEGA, the swiss army knife for digital voice.
  Door Guus van Dooren, PE1PLM
 • ES’HAIL-2
  Door Rene Stevens, PE1CMO en Remco den Besten, PA3FYM
 • Het Luxemburg effect
  Door Pieter-Tjerk de Boer, PA3FWM

AMRATO en VERON onderdelenmarkt

Naast de AMRATO voor nieuwe apparatuur zal ook weer de VERON onderdelenmarkt aanwezig zijn voor gebruikte apparatuur en onderdelen. De kans dat u op de AMRATO of de Onderdelenmarkt wat van uw gading vindt is natuurlijk groot. In de IJsselhallen is een geldautomaat aanwezig. Maar ga verstandig om met contant geld. Ervaring dwingt ons u te waarschuwen voor mogelijke zakkenrollers.

Hoe kunt u de IJsselhallen vinden?

Het adres van de IJsselhallen is: Rieteweg 4, 8011 AB, Zwolle.
De IJsselhallen zijn eenvoudig te vinden: van de A28 neemt u bij Zwolle afslag Zwolle-Zuid. Vervolgens volgt u op de rotonde de borden IJsselhallen. U komt op de N331, afslag de Blaloweg, afslag de Rieteweg, en u bent gearriveerd. Volg de aanwijsboden voor parkeren na het passeren van de toegangspoort. Op het terrein van de IJsselhallen kost parkeren € 5,00 per voertuig, in de vorm van een uitrijkaart die u moet kopen in de entreehal. Vergeet niet op tijd een uitrijkaart te kopen in de entree (deze is de gehele dag geldig). Nadere info kunt u vinden op www.ijsselhallen.nl/bereikbaarheid. Ook kunt u hier de details voor het openbaar vervoer vinden.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?