PA75OMG dit weekende en komende week actief vanuit Groesbeek

PA75OMG dit weekende en komende week actief vanuit Groesbeek

VERON afdeling 35, Nijmegen, organiseert vanwege 75 jaar Operation Market Garden een speciaal radiozendstation. Dit weekeinde en de hele komende week zal dit zendstation PA75OMG actief zijn vanuit Klein Amerika in Groesbeek.

82e Airborne divisie

Op onze locatie landden 75 jaar geleden troepen van de  82e Airborne divisie onder leiding van de Amerikaanse generaal Gavin. We staan op de camping Klein Amerika 3a. Met de antennes aan de achterkant, op het ‘stoppelveld’. Er zijn twee kortegolf zendstations aanwezig. Maar ook een 2 meter station voor lokaal verkeer en een digimode (FT8) station. De opgebouwde antennes zijn een meerbands kortegolf vertical en spider beam, een 40 meter vertical, 2 meter yagi en ook nog vertical en een mast voor een delta beam.

Welkom bij PA75OMG

Bezoekers zijn van harte welkom tot en met zondag 22 september, er zijn 24 uur per dag stafleden aanwezig. Mocht u willen werken als gastoperator dan zijn daar voor nog meerdere mogelijkheden. De afdelingsbijeenkomst van VERON A35 op dinsdagavond 17 september zal ook plaatsvinden op deze locatie.

In de regio Nijmegen zullen deze twee weken meer activiteiten zijn. Op 18 september is er ook een dropping van zo’n 1000 paratroepers aan de andere kant van Groesbeek. 19 september zullen er meer dan 400 oude legervoertuigen te bezichtigen zijn op onze locatie.

Meer informatie over PA75OMG

Met dank aan Jiri PG8W