Jeugdcategorie voor CQ World-Wide Phone Contest

YOTA regio 2 kampCQ World-Wide Phone Contest heeft een nieuwe jeugdcategorie voor mensen van 25 jaar of jonger.  Dat meldt IARU Regio 2. De jaarlijkse CQ World-Wide Phone (30-31 okt 2021) en CW contesten (27-28 nov 2021) zijn geweldige kansen voor jonge operators om in de lucht te komen en DX stations van over de hele wereld te contacteren. Dit jaar is extra speciaal voor jonge operators vanwege de nieuwe jeugdcategorie voor iedereen van 25 jaar of jonger. De regels voor CQ WW zijn hier te vinden.

Jeugdcategorie CQ World-Wide

De nieuwe jeugdcategorie heeft veel belangstelling. IARU Regio-2 is een van de organisaties die plaquettes sponsort voor de beste jonge scorers. In Regio 2 zijn er namelijk vier plaquettes: de beste jeugdscore in Zuid-Amerika voor zowel de CQ WW Phone als de CW contests en soortgelijke prijzen voor de topscore in Noord-Amerika in beide contesten. In feite worden Youth plaques gesponsord voor alle continenten in zowel de Phone als de CW contests.

Contesten

Contesten zijn een goede manier om jonge mensen, met of zonder vergunning, kennis te laten maken met het vermogen van radioamateurs om over de hele wereld te communiceren. Ongelicentieerde luisteraars kunnen alle stations die zij horen loggen en vergelijken met andere “SWL” (kortegolf luisteraars) logs. In de ether zijn de contacten kort en gemakkelijk te begrijpen (signaalrapport – bijna altijd “vijf-negen” en een CQ-zone van 1 tot 40) zodat zelfs iemand die niet van een microfoon houdt, kan meedoen en succesvol kan zijn.

Clubstation

Als uw club jonge radioamateurs heeft, help hen dan om individueel in de lucht te komen of met een clubstation als een multi-operator-deelname. Of nodig een lokale jonge amateur uit om bij u in de shack te komen. Er zijn certificaten beschikbaar voor iedereen die een wedstrijdlogboek indient, dus elke score wordt erkend.

In Regio 2 zouden stations in Zuid-Amerika goede condities moeten hebben op 20, 15 en zelfs 10 meter. Daardoor hebben ook kleinere stations met bescheiden antennes genoeg stations om te werken. Noord- en Midden-Amerikaanse stations treffen waarschijnlijk ook veel Europese en Japanse stations. Laten we van de goede omstandigheden profiteren om onze jonge radioamateurs te laten zien hoe leuk radioamateurisme kan zijn!

Bron: IARU R2