Kort radioamateurnieuws – week 29, 2020

Logo kort radioamateurnieuwsLees in ‘Kort radioamateurnieuws’ de berichten die ons deze week opvielen, maar die te beknopt zijn voor een apart nieuwsartikel.

Kort radioamateurnieuws van deze week:

  1. Livestream EME-demonstratie Radiotelescoop Dwingeloo op 19 juli 2020
  2. RASA publiceert tijdschrift QTC volledig digitaal
  3. De TISZA CUP-contest op 15 en 16 augustus

Kort radioamateurnieuws

1. Livestream EME-demonstratie Radiotelescoop Dwingeloo op 19 juli 2020

Dwingeloo Radiotelescoop openAanstaande zondag 19 juli om 16:30 uur draait de schotel van de Radiotelescoop Dwingeloo richting de maan. Jan van Muijlwijk en Marjan Pierhagen geven dan een live moonbounce-demonstratie (EME) via YouTube. Bovendien zal Harry Keizer tijdens de uitzending vragen via de chat beantwoorden vanaf zijn thuislocatie. Ga naar de volgende webpagina voor de livestream en verdere achtergrondinformatie: Moonbounce livestream 19 juli 2020.

2. RASA publiceert tijdschrift QTC volledig digitaal

De Radio Amateur Society of Australia (RASA) publiceert haar magazine QTC sinds kort volledig digitaal. Het nieuwe formaat kan het best gelezen worden op tablets of grotere monitoren. Overigens is het e-magazine voor iedereen beschikbaar, dus ook voor niet-leden van RASA. Bezoek daartoe de volgende webpagina: QTC Magazine. Het tijdschrift kan ook nog als PDF-bestand gedownload worden door het op die manier ‘af te drukken’.

3. De TISZA CUP-contest op 15 en 16 augustus

Debrecen
(Foto:János Korom)

Van 15 augustus 12:00 UTC tot 16 augustus van 11:59 UTC is de TISZA CUP-contest. Het doel van deze CW-contest is om zoveel mogelijk verbindingen te maken op de HF-banden, in het bijzonder met landen waar de rivier de Tisza doorheen stroomt. Dan gaat het over de volgende landen: Oekraïne, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Servië.

Aan deze contest zijn digitale certificaten en plaquettes verbonden. Daarnaast reiken de twee radioverenigingen van Debrecen (Hongarije) samen met de gemeente Debrecen nog een speciale prijs uit. De hoogstscorenden in de categorieën voor single operator worden namelijk uitgenodigd om het Bloemencarnaval in Debrecen bij te wonen.

Meer formatie: The Tisza Cup Contest