December Yota maandDecember komt er weer aan en december is YOTA-maand!

Ook dit jaar zullen opnieuw uit allerlei verschillende landen stations met de YOTA-suffix on-air zijn; vanuit scholen, scouting locaties etc. Het doel van YOTA-maand is dat we als jonge zendamateurs zichtbaar worden en zo andere jongeren enthousiast maken voor de radio hobby.
In Nederland zijn de roepletters PD6YOTA en PA6YOTA beschikbaar om te worden geactiveerd door clubstations of individuele zendamateurs.

Wil je deelnemen?

Meld je dan aan via pa0hdi@veron.nl en geef je naam, roepletters en telefoonnummer door. De mensen die vorig jaar hebben meegedaan zijn automatisch al opgegeven.
Het gebruik van de beide calls wordt d.m.v. een Google Agenda bijgehouden, zodat je ziet welke call wanneer wordt gebruikt en hoe de activiteit is ingevuld (Bijvoorbeeld Scouting, school, thuis alle buurkinderen uitnodigen of als individuele zendamateur).

PA6YOTA of PD6YOTA activeren

Voor het activeren van de roepletters zijn wel een paar regels:

  • De roepletters dienen zelf te worden aangevraagd voor een gewenste periode (handleiding downloaden).
  • De roepletters moeten voornamelijk geactiveerd worden door jongeren tot 26 jaar. Dat kan ook onder begeleiding van een andere / oudere zendamateur.
  • Alle QSO’s moeten gemaakt worden in december 2022.
  • Alle QSO’s moeten worden gelogd en in een ADIF-file worden ingediend.
  • Zorg dat de roepletters ook regelmatig worden geactiveerd. Er is een award beschikbaar voor amateurs die verbindingen maken met YOTA-stations.

FUN

We doen het voor de fun, maak er daarom geen ’59 73′-contest-QSO’s van. Voer een leuk gesprek met de mensen en leg ook uit over Youngsters On The Air en de reden van decembermaand (Let op: pile-ups komen voor!).

Wil je meer weten over YOTA en YOTA-decembermaand? Stuur dan een email of kijk op: https://www.ham-yota.com/ of https://events.ham-yota.com/

’73 Hendrik Dijkstra, PA0HDI
Voorzitter jeugd- en jongerencommissie