Aanmelding YOTA-zomerkamp 2019

Aanmelding YOTA 2019Onlangs is bekend geworden dat het zomerkamp van de YOTA dit jaar in Bulgarije zal plaatsvinden. Het evenement wordt gehouden van 11 tot 17 augustus. Dit is jouw kans om mee te gaan naar het YOTA-zomerkamp 2019.

Tijdens de zes dagen dat je daar bent zijn er verschillende activiteiten, zoals: het train-de-trainerprogramma, excursies, een culturele avond en lekker knutselen met elektronische bouwpakketten (kit-building). Je gaat met een team uit Nederland naar Bulgarije. Daar zul je kennismaken met de organisatie en de andere deelnemers. Het zal een intensieve week worden, met late avonden en vroege ochtenden en een geweldige sfeer.

Je kunt je nu aanmelden voor het YOTA-zomerkamp 2019 als gewone deelnemer of als teamleider.

Het YOTA (Youngsters On The Air) project is een initiatief van de IARU-R1. Bedoeld om jonge radio amateurs bij elkaar te brengen. Om deze jongeren te ondersteunen in hun activiteiten en projecten. Zo is er ieder jaar een zomerkamp, waardoor er een ontmoetingsplaats ontstaat waarbij de jongeren gelijkgestemden kunnen ontmoeten.

Wat verwachten we van je?

Als deelnemer vragen we van je dat je:

  • VERON-lid bent,
  • Tussen de 15 en 25 jaar oud bent.
  • Niet eerder hebt deelgenomen aan een YOTA-zomerkamp.
  • Geïnteresseerd bent in het leren van organisatorische vaardigheden.
  • Na het YOTA-zomerkamp deelneemt aan het train-de-trainerprogramma.

Zoals je ziet, je hoeft geen geregistreerd radiozendamateur te zijn. We verwachten natuurlijk wel dat je belangstelling hebt voor de radiohobby.

Wat is het train-de-trainerprogramma?

Het train-de-trainerprogramma is een initiatief van de IARU Regio 1. Het is een platform waarmee jonge radiohobbyisten ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen over het opzetten van jeugdprogramma’s en -activiteiten. Het gaat daarbij natuurlijk over activiteiten rondom onze radiohobby. Tijdens het YOTA-zomerkamp leer je daar veel over. Bij terugkeer in Nederland ga je vervolgens deel uitmaken van een jeugdnetwerk. Je krijgt daarvoor steun van de Veron Jeugd en jongerencommissie. Het idee is dat door meer te organiseren voor de jeugd, we ook zichtbaarder worden voor niet-radiozendamateurs. Uiteindelijk moet dat natuurlijk leiden tot meer (jonge) radiozendamateurs.

Wanneer

YOTA-2019 is van 11 tot 17 augustus 2019

Kosten

De kosten voor de deelnemers worden zo laag mogelijk gehouden. Het verblijf, de activiteiten, eten en drinken worden door de organisatie betaald. De enige kosten die je zelf hebt, zijn de reiskosten en €25,- deelnemerskosten.

Aanmelden voor het YOTA-zomerkamp

Enthousiast geworden? Stuur dan je contactgegevens met een motivatie voor 1 juli 2019 naar de  VERON Jeugd en jongerencommissie.
Contactpersoon is Bart van der Veer (PD2BRT). E-mail: pd2brt@veron.nl. Ook voor meer informatie kan je daar terecht.

Kijk voor meer informatie ook op de officiële site van de YOTA.